First Hotel logo

Danske Choice-hoteller til First Hotels

1.april overtar den norskeide hotellkjeden First Hotels driften av de danske hotellene i Nordic Choice Hotels (Choice Hotels). Den nye avtalen med Nordic Choice Hotels omfatter 12 hoteller, og 10 av dem ligger i Stor-København. Dermed blir First Hotels den største hotellaktøren i hovedstaden.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Konsernsjef Torgeir Silseth uttaler at kjeden ikke har oppnådd til ønskelige stordriftsfordelen for å utvikle sine hoteller i Danmark, og mener derfor at avtalen med First Hotels om et strategisk hotellsamarbeid er en naturlig løsning.

- First Hotels har en etablert kundebase og et nærvær som gjør det mulig å utnytte synergier og løfte hotelldriften. Nordic Choice kommer til å fortsette i Danmark, men nå gjennom franchisevirksomhet, sier Silseth i en pressemelding.

46 First-hoteller i Skandinavia

Siden etableringen i 1993 har First Hotels utvidet virksomheten gjennom oppkjøp og nyetableringer, og har i dag 46 hoteller i Skandinavia. Seks av disse ligger i Danmark, deriblant prisbelønte First Hotels Skt. Petri i København, som i fjor ble utpekt som et av Europas beste forretningshoteller - og det aller beste i Norden. I Norge er Grims Grenka det kanskje aller mest kjente First-hotellet.

- Vi har allerede en stabil virksomhet i Danmark og nå forsterker vi den ytterligere. Dette er en avtale som begge parter er meget fornøyd med, sier First Hotels-eier Asmund Haare.

Sterke i København

Vi får en unik tilstedeværelse i Danmark, fremfor alt København, sier administrerende direktør i First Hotels, Helge Krogsbøl.

- Vi får en unik tilstedeværelse i Danmark, fremfor alt København. Vi vil møte markedet med et bredt utvalg av kvalitetshoteller og gjennom det som nå skjer får både Nordic Choice og First Hotels sine kunder flere valgmuligheter i Danmark. Med vår størrelse kommer vi også til å kunne tilby spennende karrieremuligheter med mange alternativer for Choice`s medarbeidere, sier administrerende direktør i First Hotels, Helge Krogsbøl.

Choice satser på

Norge og Sverige

Nordic Choice etablerte seg for alvor i det danske markedet i år 2000, gjennom oppkjøp av Nordisk Hotel Groups hotell i Danmark.

Etter 11 års tilstedeværelse vil Nordic Choice nå sette søkelyset på det norske og svenske markedet, som står for rundt 95 prosent av foretakets omsetning.

- Innledningsvis tok vi initiativ til å kjøpe First Hotels virksomhet i Danmark. Da det ikke gikk bestemte vi oss for å selge den operative delen av vår danske virksomhet til First Hotels. I de nærmeste årene kommer vi til å fokusere på å bygge opp Nord-Europas største og mest spektakulære hotell i Trondheim, Stockholm, Malmö og Göteborg, sier Choice-eier Petter A. Stordalen.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS