Hundhotell

Verdens merkeligste hotelljobber

Her er noen av verdens merkeligste hotelljobber. Noen bedrifter strekker seg lengre enn andre for å tilby kundene det lille ekstra. Hotellnæringen baserer hele sitt levebrød på å oppfylle kundenes forventninger. Dermed oppstår rare jobber, både permanente, kortvarige, sesongbetingede – eller kanskje noen av dem er myter?

Publisert

The Fairy Godmother som jobber på Barnsley Gardens Restort.

Eksempler på merkelige faste jobber, finner du for eksempel i India.

Adairsville – god fe for romantiske opplevelser

Har du noen gang følt behov for litt ekstra hjelp når du skal på en romantisk date? På det fire-stjerners hotellet Barnsley Gardens Resort i Georgia, USA, jobber ”The Fairy Godmother”.

Hun får hver eneste date til å føles som Valentin dagen, med roser, champagne og alle tenkelige romantiske triks. ”The Fairy Godmother” bistår gjester som trenger hjelp på kjærlighetsfronten. En bonus er at hun visstnok elsker barn, så hun fungerer også som barnevakt dersom det skal være behov for litt voksentid. I følge hotellet er det flest menn som har bedt om hennes assistanse.

Myntvaskeren som arbeider på Hotel Westin St Francis heter Rob Holsen. Han står foran bildet av den originale myntvaskeren Arnold Batliner.

Jaipur- duenes verste fiende

Om du står på et stort torg og ser på duene, får du da lyst til å skremme dem? I så fall er du perfekt til jobben som due-jager.

På plassen foran det prominente fem-stjerners hotellet Rambagh Palace i Jaipur i India, ble det etter hvert så mange duer at hotellet ansatte to due-jagere som skal skremme dem vekk uten at de kommer til skade.

San Francisco- ingen skitne mynter

På Hotel Westin St Francis i San Francisco er en av hotellest eldste jobber også en av de rareste. De har nemlig ansatt en myntpusser.

Denne jobben har sitt opphav i 1935, da hotellets direktør la merke til at hanskene til en lady ble skitne etter at hun hadde berørt myntene. Han oppfattet det som totalt uakseptabelt, og bestemte at alle mynter på hotellet skulle vaskes daglig, en tradisjon som har blitt holdt ved like siden den gang.

Dansk hundeglede for en sesong

En hund etter luksus på First Hotel Skt Petri i København. Mange sto på pinne for å varte opp menneskets beste venn.

I den danske hovedstaden finner du det luksuriøse designhotellet First Hotel Skt Petri. Hotellet la merke til at mange av foretningskundene deres hadde hund, og dermed lagde de en hundepakke.

Både to og firbente var hjertelig velkomne. Tilbudet omfattet hundelufting, trening, vasking, veterinær, design hundemøbler og hjemmelaget hundemat tilbredt av en kokk. Dette tilbudet blir ikke lenger annonsert, men på hotellet som er kåret til Europas 3. beste foretningshotell, opplyses det at om ønskelig skal de se hva de får til..

London- egen eventyrforteller

Noen liker å bli lest for, selv i voksen alder. På luksushotellet Hotel Andaz Liverpool Street kunne du bestille en person som leste for deg, helt til neste morgen om nødvendig. Det var ansatt journalister eller forfattere, som tok disse oppdragene.

Den var kun en regel, men den var til gjengjeld ufravikelig- pysjamas var påbudt. Dette var noe som ble gjennomført i to omganger, men konklusjonen var at de fleste voksne mennesker liker å lese seg selv i søvn, så nå har de prosjekter som omhandler kunstnere i stede.

Myte

Til sist deler Hotels.com en myte fra London om den menneskelige sengevarmeren som skal holde til på Holiday Inn Kensington Forum. Fenomenet oppstod som en internettspøk og hotellet får, i følget resepsjonen, en jevn strøm av forespørsmål rundt dette.

Historien sier at det er en hotellansatt, iført en spesiell steril drakt, varmer opp sengen med egen kroppsvarme slik at du skal unngå en kald og ubehagelig sengeopplevelse. Det er service det! Hvis det hadde vært sant da… Her ligger det muligens en forretningsidé.

"
Powered by Labrador CMS