Toalettrenhold

Verdens toalettdag markeres lørdag!

I store deler av verden er sanitæranlegg og offentlige toaletter ingen selvfølge. World Toilet Organization ønsker å rette søkelyset mot behovet for tilgjengelige og hygieniske offentlige toaletter gjennom markeringen av World Toilet Day lørdag 19. november.

Publisert

Illustrasjonsfoto

Lørdag 19. november markeres betydningen av sanitæranlegg og hygiene med Verdens toalettdagWorld Toilet Day.

Denne dagen skal øke bevisstheten om at 2,6 milliarder mennesker (nær halvparten av verdens befolkning) ikke har tilgang til toaletter eller skikkelige sanitæranlegg. Samtidig vil organisasjonen markere betydningen av tilgjengelige og hygieniske offentlige toaletter.

”Hygiene Matters”

Det virker kanskje banalt å sammenligne en liv-eller-død-situasjon med problemene rundt hygieniske offentlige toaletter, men faktum er at offentlige toaletter ikke bare er et spørsmål om bekvemmelighet; det er et spørsmål om verdighet, folkehelse, sikkerhet og å gjøre byer mer levelige.

”Hygiene Matters”, er en global rapport om hygiene og sanitærforhold utgitt av SCA som blant annet eier varemerket Tork. Rapporten vurderer hvilke forhold folk er opptatt av i tilknytning til hygiene, og den ser nærmere på områder folk mener det er grunn til å ta tak i for å oppnå bedre hygiene. Forbedring av offentlige toaletter topper statistikken.

Hygienske toaletter

- Jevnlig rengjorte og hygieniske toaletter reduserer mengden bakterier og virus, som igjen kan forårsake en mengde sykdommer. Selv om du ikke tenker på det i det daglige, er det av betydning at toalettrommet du oppsøker er godt utstyrt med toalettpapir, såpe og håndtørkepapir. Og selvsagt må toalettene rengjøres jevnlig, hvor ofte avhenger av besøksfrekvens, sier produkt- og markedssjef Line Pedersen i varemerket Tork.

Les mer på www.worldtoilet.org

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS