StipendiatforumRogaland1

Koblingstreff for doktorgrader i Måltidets Hus

Rundt 30 studenter på master- og doktorgradsnivå møtte på det første matfaglige stipendiatforumet i Rogaland. Målet er faglig og sosialt møte, og er et samarbeid mellom UiS og NCE Culinology/Måltidets Hus.

Publisert

Daniela Gargano og Dominik Piston setter stor pris på det første matfaglige stipendiatforumet i Rogaland.

– Vi er glade for at mottakelsen har vært så god. Det er viktig å skape en arena for å bli kjent, dele kunnskap og å være kreative sammen, sier prosjektleder i NCE Culinology, Helge Bergslien. Han var vertskap for dette første møtet der deltakerne kan finne hverandre for kontakt og utveksling.

– Svært interessant

Daniela Gargano og Dominik Piston setter stor pris på initiativet. Italienske Gargano er post doc ved Core med sin avhandling om planters bioteknologi, mens tyske Piston jobber med PhD innen molekylær biologi, også ved Core.

– Stipendiatforumet er svært interessant for oss. Her kan vi møtes, dele og diskutere problemstillinger i stedet for å jobbe isolert, sier de. Begge to gleder seg over mer interaksjon i mellom de matfaglige master- og PhD studentene i området.

Faglig inn mot matsatsing

Det er til sammen 44 personer som jobber med doktorgrad eller mastergrad i forsknings- og innovasjonsmiljøet i matklyngen i Rogaland. Noen har også levert sine avhandlinger og som post doc er det naturlig å inkludere dem.

Felles for alle er at de på en eller annen måte jobber faglig inn mot matsatsingen. Kandidatene hører hjemme hos ulike aktører, blant annet Tine, Nofima, Core, Gastronomisk Institutt, Hotellhøyskolen og UiS Handelshøyskolen.

Nettverk, innovasjon og kunnskap til næringen

– Vi håper selvsagt at deltakerne skal finne det verdifullt for både nettverk, innovasjon og kunnskap til næringen, kanskje blir dette stedet for å skape nye ideer som kan bli industri i fremtiden? Bergslien er helt klar på at matklyngen i Rogaland skal ha et tettere samarbeid mellom akademia og matnæringene.

– Koblingen mot akademia skal styrkes, og samtidig ser vi at problemstillingene disse studentene jobber med er av stor interesse og etterspurt for næringen.

Tettere kontakt

Med omvisning fra forskningskolleger i laboratorier og forskningsmiljøer på Måltidets Hus er første skritt mot en tettere kontakt mellom næringsliv og forskningsmiljø tatt.

– Jeg er optimist og gleder meg til å se hva som på sikt vil komme ut av dette, både for oss og de institusjonene som deltar, sier Bergslien.Blant deltakerne på stipendiatsamlingen i Måltidets Hus var mange nasjoner og fagretninger representert.

– Vi har deltakere innen for eksempel biologi/kjemi (Core), økonomi og markedsforståelse (Handelshøyskolen UiS), service og matopplevelse (Hotellhøgskolen) og mat/barn problematikken (lærerutdanningen), forklarer Bergslien.

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS