SteigenNord-Norge
SteigenNord-Norge

Turistene vil til Nord-Norge

Antallet utenlandske turister til Nordland, Troms og Finnmark fortsetter å vokse. Utenlandske besøkende til Nord-Norge i mai økte med 17 prosent i forhold til 2011, og mens det har vært dårlig vær i sør, har vært strålt lenger nord det meste av sommeren. Det har ført til stor trafikk både på nordnorske veier og hoteller.

Publisert

Det er vakkert i Nord-Norge! Utsikten fra toppen av Trohornet (645 moh) på Engeløya i Steigen mot Bøsanden, Mjeldberget og Vestfjorden. I bakgrunnen ruver fjellene i Lofoten og Vesterålen, og Skrova skimtes også ute i havet. (Foto: Morten Holt)

Hittil i år har Nord-Norge hatt en økning på antall utenlandske ferieturister boende på hotell, camping og hytter på hele 29 prosent. Her ligger tallene for hele Norge på fire prosent.

Tyske ferieturister sparket i gang sommersesongen med en økning på 50 prosent i mai, noe som tilsier en økning på mer enn 2000 overnattinger.

Samtidig er tusenvis av utenlandsregistrerte bobiler på farten i nord i løpet av sommermånedene.

Flere tyskere i nord

Mens det har vært ruskevær i sør, har det vært nydelig vær i nord. Her fra Steigen og Engeløyabrua. (Foto: Morten Holt)

– I Finnmark ser vi også denne veksten fra tyske ferierende, men vi har i tillegg en betydelig økning fra Island. Dette skyldes trolig arbeidere fra et større veiutbyggingsprosjektet som pågår her oppe nå, sier Knut Sigurd Pettersen fra Rica Hotels Finnmark.

Nedgang for forretningsreisende

Nord-Norge på sitt beste. Midnattsol mot Prestkonetinden i Steigen med snødekte fjell lenger sør og Vestfjorden til høyre i bildet. (Foto: Morten Holt)

Det har vært en nedgang på 12 prosent i antall forretningsreisende til regionen i mai i forhold til året før.

– Nedgangen må sees i sammenheng med den uheldige plasseringen av de bevegelige helligdagene vi har i denne perioden. Blant annet pinsehelgen kom i mai i år, og ikke i juni som i 2011, sier Arne Trengereid, Administrerende direktør i NordNorsk Reiseliv.

Powered by Labrador CMS