Gladmat 2008 Stavanger

Gladmat for 14. gang

Norges største matfestival arrangeres i Stavanger 25. – 28. juli – for 14. år på rad. Byens beste restauranter deltar med egne menyer, og 100 utstillere fyller sentrum i hele Norges mathovedstad. Tema for årets Gladmat er frukt, bær og grønt.

Publisert

I fire dager kan de besøkende navigere mellom spennende småretter, nye smaker, lanseringer av matvarer og kokebøker, matkurs, kokkekamp, frokost og piknik i byen, fiskesprell, østersåpning, show og musikk.

Og mesterkokken Gunnar Hvarnes, Norges Bocuse d’Or-deltaker i 2010 og 2011, inviterer til en helaften i det nye konserthuset der han styrer på kjøkkenet.

Landets største

Aktivitet i Vågen i Stavanger under Gladmat. (Foto: Gladmat)

Gladmat er godt etablert som landets største matfestival, og har over 200 000 besøkende de fire dagene festivalen varer. For restauratører og utstillere er det et flott utstillingsvindu, og mange velger dette som en arena for lansering av nye produkter. For publikum er det en unik sjanse til å smake og lære mye nytt.

Mange tilreisende legger feriedagene til Gladmat – og mange Rogalendinger har Gladmat som fast tradisjon. En fersk befolkningsundersøkelse viser tydelig hvilken betydning Gladmat har i matfylket Rogaland.

Frukt, bær og grønt

Tema for årets Gladmat er frukt, bær og grønt, noe som reflekteres i utstillernes egen Gladmat-rett. For den som vil lære noe nytt, finnes både ostekurs, vinsmaking, fiskekurs, sjokoladekurs og kransekakekurs – for å nevne noe.

Fullstendig program legges ut samtidig som Gladmat presenterer sine ny nettsider, i månedsskiftet juni/juli.

"
Powered by Labrador CMS