Horecaomslag0412-2
Horecaomslag0412-2

Siste Horeca før sommeren

Årets fjerde magasinutgave av Horeca i 2012, og det siste før sommerferien, er nå på vei til abonnentene. Vårt store hovedtema denne gang er kaffe. Vi har også sett nærmere på det nye serveringskonseptet 1-2-3 servér, som er utviklet på Oslo Universitetssykehus Ullevål.

Publisert

Vi har blant annet besøkt barista Tim Wendelboe i Oslo. Etter år med cortado, espresso, macchiato og latte, er det igjen trendy å drikke svart god gammeldags ”norsk” kaffe. Wendelboe, er en av dem som brenner for den svarte kaffen.

Intervjuet med Wendelboe er en av mange kaffesaker i dette temanummeret.

Les mer om kaffe i Horeca nummer 4 2012

Bli abonnent på Horeca her

Restaurantmat på sykehuset

Med konseptet 1-2-3 servér tar Oslo Universitetssykehus Ullevål sykehusmaten til nye høyder. Pasientene får næringsrik og hjemmelaget mat akkurat når de selv ønsker det. Og svinnet er redusert til nærmere null.

– Det har tatt tid å innarbeide og markedsføre dette internt. Når folk hører ordet mikromat, er allerede skepsisen der. Men vi har brukt mye tid på informasjonsmøter, og nå tror jeg alle som er involvert og som bruker det, er storfornøyd. Nå står avdelingene i kø for å få dette menysystemet, sier kjøkkensjef/seksjonsleder for hovedkjøkkenet på Oslo Universitetssykehus, Egil Brevik

Norske råvarer

Norske kokker gjør det skarpt på verdensbasis. Men også norske råvarer er i vinden, både her hjemme og i utlandet. Spesielt sjømat fra Norge blir satt pris på.

Etter 10 år med forskning på landbasert hummeroppdrett er Norwegian Lobster Farm (NLF) på Kvitsøy endelig klar med stabil levering for restaurantmarkedet.

Les artikkelen i Horeca nummer 4 2012

Nordic Choice på offensiven

Petter A. Stordalen og Nordic Choice er offensiven om dagen. Bare i løpet av en drøy måneds tid har Nordic Choice åpnet tre nye og store hotellet, ett i Trondheim, ett i Oslo sentrum og ett på Fornebu.

Vi har sett nærmere på den nye kongresskjempen Clarion Clarion Hotel & Congress i Trondheim, og har også vært innom Comfort Hotel Grand Central i Østbanehallen på Oslo.

Les saken i Horeca nummer 4 2012

Bli abonnent på Horeca her

Større reportasjer

Du finner også mange andre større reportasjer. I dette nummeret kan du lese artikler fra Bacalao i Svolvær (typebedrift), Brøndums Hotel i Danmark og Markens Grøde i Nordland, og vår vinreportasje denne gangen er fra Dourodalen i Portugal

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Bransjenytt, Nytt om navn, Landet Rundt, Horecatrender, Norden Rundt, Verden Rundt, Selskapsnytt, Produkter, Bransjekalender og Messenytt.

God lesning!

Du kan abonnere på Horeca her

Du kan også abonnere gratis på nyhetsbrev fra Horecanytt.no her

"
Powered by Labrador CMS