Vbarogbistrosvanemerket
Vbarogbistrosvanemerket

V Bar og Bistro – Oslos første svanemerkede restaurant

V Bar og Bistro, som ligger i Scandics hotell på Vulkan, er Oslo første svanemerkede restaurant. Svanemerket ble overlevert til en stolt kjøkkensjef Steffen Chapman på Svanekonferansen, som ble arrangert i anledning verdens miljøverndag. Svanemerket er beviset på at restauranten drives med høy kvalitet og lav miljøbelastning i alle ledd av driften.

Publisert

– Vi har alltid økologisk hamburger på menyen, innleder Steffen Chapman, når han blir spurt om hva som gjør at restauranten oppfyller kravene til svanemerket. På kjøkkenet brukes en rekke økologiske og regionale matvarer, vi sorterer avfall i 12 fraksjoner, vi gjenvinner varmen fra kjøl- og frysanleggene og vi påvirker våre leverandører til å miljøeffektivisere transportene sine, bare for å nevne noe sier Chapman.

Krav

Svanemerket, Norges offisielle miljømerke, stiller strenge krav til restauranter som vil merke seg. De må bruke mye økologiske råvarer, kjenne opprinnelsen til alle hovedingrediensene de bruker, drive energieffektivt, kildesortere alt avfall etc.

Restauranten må dokumentere at hele verdikjeden deres er miljøvennlig. Dette er en krevende jobb, men V Bar og Bistro kom i mål, som de første i hovedstaden..

– Vulkan med fremtidens løsninger

− Vi er glad for at nettopp V Bar og Bistro ble først i sør, sier direktør Alvhild Hedstein i Miljømerking.

Vulkanområdet er et område i rask utvikling og de viser framtidens løsninger. Her får vi Norges første mathall, her er Dansens Hus, hotell, leiligheter og flere restauranter - alt sammen miljøtilpasset, fra energikilder, via forbruksartikler til maten på bordet.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS