Festmåltid i gartneriet 3
Festmåltid i gartneriet 3

Festmåltid i gartneriet

Fredag 14. september inviterer Matfatet Jæren til en festaften i gartneriet til Jone Wiig på Orre ved Bryne. En rekke av de dyktigste kokkene på Jæren disker opp retter laget av de beste råvarene som kan fremskaffes i regionen.

Publisert

Middag i gartneriet: Heidi Netland Berge, Jone Wiig, Heidi Jeanette Nygård og Kari Haug Hansen. (Foto: Kristin Stokkeland

Matfatet Jæren er et samarbeid mellom omtrent 30 aktører knyttet til matindustrien på Jæren. Omtrent 25 prosent av den norske matproduksjonen foregår i vår region, så her er utvalget og kvaliteten absolutt på topp.

Nå inviteres alle som har lyst til å smake på det beste Jæren har å by på, til en festaften i et helt unikt lokale – et gartneri. Langbord, hvite duker og levende lys er så klart på plass, sammen med agurk- og tomatplanter, i gartneriet hvor det er 24 grader hele året.

Etter den jærske matkonferansen

Heidi Jeanette Nygård dekorert med tomater, agurker og blomster. (Foto: Kristin Stokkeland)

”Dette begynte som en spenstig idé og nå ser vi at det vil fungere utmerket! Vi har kalt denne opplevelsen forJærsk festmåltid i glas og ramme. Det blir en avslutning på en spennende dag som begynner med en matfaglig konferanse på Jæren Hotell samme dag. Vi i Matfatet Jæren ser virkelig fram til denne dagen og kvelden og håper vi får med oss en god gjeng matelskere”, heter det i en pressemelding.

Testet gartnerimiddagen

Region Stavanger og Matfatet Jæren fant ut at dette måtte testes på forhånd, så torsdag 6. september ble det dekket opp et prøvebord i gartneriet. Kari fra Kjøkkenet på Bryne serverte smakebiter til Heidi Netland Berge og Heidi Jeanette Nygård. Sistnevnte tok også en litt spesiell utfordring på strak arm. Heidi Netland Berge mente at de ville være gøy om hennes navnesøster fikk prøve noe lignende det hun selv har gjort før – nemlig å kle seg i herlighetene fra gartneriet, og en av jentene fra Sølvberget Blomster tente straks på ideen, og lagde en flott kreasjon til Heidi Jeanette av tomater, agurker og blomster.

– Jeg synes det er gøy å gjøre noe helt annerledes noen ganger og dette var rett og slett en morsom opplevelse. Det er så flott å se hva kreative og arbeidsomme folk får til, og jeg gleder meg veldig til å se gartneriet fylles opp av feststemte rogalendinger den 14. september, sier hun.

Les mer om Den Jærske Matkonferanse og middagen her

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS