FiskeferieFisking
FiskeferieFisking

Nå kommer fisketuristene

Norsk fiskeferie, spesielt i leid hytte er, mer populært blant utenlandske turister enn noen gang, viser nye tall. Tyskerne er de aller ivrigste.– Antall bestillinger på hyttene som er tilrettelagt for fiske har økt med 23 prosent hittil i år sammenlignet med 2011, sier Pia Buen, salgs- og markedsansvarlig for Novasol i Norge.

Publisert

Utleiehytter som er tilrettelagt for fisketurisme er godt besøkt til langt ut på høsten. (Foto: Novasol)

Tredjeparten av de nær 2000 feriehusene Novasol har for utleie i Norge inngår i denne kategorien. Disse hyttene blir fort bortleid, også utenom det som ellers er høysesong.

– Høsten er veldig etterspurt. I år har det vært høyt trykk i august og inn i september, sier Pia Buen.

Novasol er Europas største utleier av ferieboliger og holder oversikt over hva slags feriebolig det er mest populært å bestille blant hytteturistene fra ulike land.

På høsten kommer fisketuristene. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

– I Norge står tyskerne for tre fjerdedeler av bestillingene til fiskehyttene. På de neste plassene følger nederlendere, nordmenn, dansker og polakker, men ingen av disse gruppene står for mer enn fem prosent av leieaktiviteten.

Stiller krav

For at en feriebolig skal kunne inngå i Novasols fiskekonsept, må den ligge nær fjord, innsjø eller fiskeelv. Helst bør den ha en dypfryser med god kapasitet og plass til å rense fisk og oppbevare utstyr. Oftest vil det også være en båt inkludert, eller mulighet til båtleie i nærheten.

Sørlandskysten ligger på topp i hytteutleie til fiskeinteresserte, fulgt av Sunnhordland, Hardanger, samt Nord- og Sør-Trøndelag. Dernest følger nordlige del av Rogaland, innlandet i Sør-Norge og Nordhordland.

– Men nå er også Nord-Norge på vei opp. Antall utleiehytter øker. Hittil i år har bestillingene til landsdelen økt med om lag 50 prosent, og mange av gjestene kommer for å fiske.

Fiskeinteresserte turister bidrar sterkt til å forlenge utleiesesongen, bekrefter Andreas Vågen, som leier ut tre hytter ved Åkrafjorden i Hordaland.

– Hos oss har vi bestillinger til helt ut i november. De fleste som kommer er tyskere, men vi har også gjester fra for eksempel Tsjekkia og Polen. Mange av dem vil ut på sjøen og spør oss gjerne til råds om redskap, agn og sjødybde, sier Vågen.

Fylles opp

Men også andre friluftsaktiviteter lokker turistene til Norge.

– Mange går lange turer i skogen og på fjellet. Noen vil også gjerne opp i Folgefonna.

Langs Sørlandskysten er interessen for å leie feriebolig med fiskemuligheter så stor at noen av utleierne allerede har fylt opp det meste av neste års sommersesong.

– Det er mange som bestiller et helt år i forveien. Hos oss står det nå bare et par uker ledige i hele perioden fra april til og med august 2013, sier Aud Ådnebergli, som leier ut et stort feriehus i sjøkanten ved Korshavn i Vest-Agder.

Også her er flertallet av gjestene tyskere, men også andre nasjonaliteter er godt representert. Blant leietakerne finnes også en del sportsdykkere.

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS