Tre beste NM kokkekunst 2010 (12)

Ny NM-vinner skal kåres

Det er klart for NM i kokkekunst. Årets mester skal kåres under Storhusholdningsmessen Meny i Trondheim denne uka, onsdag 26. og torsdag 27. september. Samtidig skal det også kåres en vinner i NM i servitørfag.

Publisert

Ricas sju representanter i NM i kokkekunst: Første rekke fra venstre Mads Georg Risan, Håkon Solbakk og Håvard Klempe. Andre rekke fra venstre Sigve Eliassen og Bjørnar Buserud (alle de fem førstnevnte fra Rica Nidelven Hotel). Videre står Reneè B. Fagerøy og Thomas Borgan fra Glassgården Brasseri og Grill i Rica Bakklandet Hotel. (Foto: Rica Hotels)

Her er deltakerne i NM i kokkekunst 2012

Martin Sveian, som nå arbeider på Tango i Stavanger, har også bakgrunn fra Rica Nidelven. Han gjør et nytt forsøk i NM etter sterke plasseringer de siste årene. (Foto: Morten Holt)

Sigve Eliassen (Rica Nidelven, Trondheim)

Bjørnar Buserud (Rica Nidelven, Trondheim)

Håvard Klempe (Rica Nidelven, Trondheim)

Håkon Solbakk (Rica Nidelven, Trondheim)

Mads Georg Risan (Rica Nidelven, Trondheim)

Thomas Johansen Borgan (Rica Bakklandet, Trondheim)

Reneé B. Fagerhøy (Rica Bakklandet, Trondheim)

Odd Ivar Haglund (Brasseri Fengslet, Hønefoss)

Martin Sveian (Tango Bar & Kjøkken, Stavanger)

Sebastian S. Engh (Vertshuset Curtisen, Halden)

Stig Harris Fagerholt (Gastronomisk Institutt, Stavanger)

Christian Andre Pettersen, nyansatt soussjef i Spiseriet, er tittelforsvarer i NM. (Foto: Morten Holt)

Christian André Pettersen (Spiseriet, Stavanger)

Rica-dominans

Horecanytt.no vil følge konkurransen denne uka, en konkurranse som er dominert av Rica-kokker og kokker med base i Trøndelag. Er det duket for en hjemmeseier denne gang?

Det er Trondheim Kokkenes Mesterlaug som arrangerer årets NM.

Les også: Rica dominerer NM i kokkekunst

Stiansen den første vinneren

Også i 2010 ble mesterskapet arrangert i trønderhovedstaden. Da vant Ørjan Johannessen NM i kokkekunst. For tiden representerer Austevoll-kokken Norge i Bocuse d’Or. Forberedelsene mot finalen i januar 2013 er godt i gang. I et eget treningskjøkken i Sandefjord trener han sammen med commis Julie Ekse Jensen.

Foruten Johannessen er det mange anerkjente kokker som har vunnet NM i kokkekunst.

I 1990 ble Bent Stiansen den første vinneren av Kongepokalen og NM i kokkekunst. Senere ble Stiansen, som i dag er innehaver Statholdergaarden, også første norske vinner av Bocuse d’Or, i 1993.

Tre til Moi og Solvold

Stiansen var den første vinneren, men det er Odd Ivar Solvold og Trond Moi som har flest seirer i konkurransen. De har begge vunnet konkurransen tre ganger. Gunnar Hvarnes og Erling Sundal har vunnet to ganger.

Christian André Pettersen, nyansatt soussjef hos nevnte Gunnar Hvarnes i Spiseriet i Stavanger Konserthus, kan ta sin andre seier i år. Han er tittelforsvarer fra 2011.

Her er alle vinnerne i NM i kokkekunst:

" 1990: Bent Stiansen 1991: Odd Ivar Solvold 1992: Palle Jørgensen 1993: Odd Ivar Solvold 1994: Odd Ivar Solvold 1995: Trond Moi 1996: Trond Moi 1997: Trond Moi 1998: Beathe Hals 1999: Tommy Østhagen 2000: Erling Sundal 2001: Ole Erik Løkken 2002: Roger Malmin 2003: Geir Skeie 2004: Bjørn Cameron Alexander 2005: Erling Sundal 2006: Gunnar Hvarnes 2007: Gunnar Hvarnes 2008: Alexander Østli Berg 2009: Halvar Ellingsen 2010: Ørjan Johannessen2011: Christian André Pettersen

2012: ??

NM i servitørfag for første gang

Nytt for arrangementet i Trondheim i år er at samtidig med NM i kokkekunst arrangeres også NM i servitørfag.

– Det er med stor glede vi kan ønske velkommen til tidenes første NM for servitører. 12 finalister vil være i aksjon i løpet av to dager, og de skal samarbeide med hver sin kokkefinalist. I tillegg vil de få andre praktiske og teoretiske oppgaver. Vi legger opp til at konkurransen skal bli veldig publikumsvennlig slik at vi får vist frem faget på en flott måte. Vi tror at denne konkurransen også vil være med å styrke omdømmet og rekrutteringen til faget, opplyser Gjønvik.

Les mer om NM i kokkekunst og NM i servitørfag her

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS