PetterMarkussen
PetterMarkussen

– Vær stolt av nordnorsk matkultur!

”Vær stolt av nordnorsk matkultur”! Det var oppfordringen til Petter Markussen, prosjektleder i Arktisk Meny og ”kokk på hjul” i NHO Reiseliv Nord-Norge. Han mener at folk i Nord-Norge kan bli mye flinkere til å bruke sin egen mat og egne lokale mattradisjoner.

Publisert

Petter Markussen.

– Landsdelen har så utrolig mange gode råvarer. Vi må bruke dem mye mer, sa en engasjert kokk og ramset opp en 20-30 lokale retter fra nord.

Les også: Vildenvang gårdsysteri fikk Arktisk Verdiskapningspris

Bruk norske ord og uttrykk

Markussen mener også at vi må bli mer bevisste på hvilke ord vi bruker om mat, og foreslo at alle gjør som noen på Helgeland har begynt med, nemlig å si ”småmat” eller ”plukkmat” i stedet for ”tapas”. (se for øvrig den neste lederen i magasinet Horeca om dette temaet, neste utgave er hos abonnentene i månedsskiftet september/oktober)

Les også: Lian Restaurant fikk pris for godt språk i menyen

Finn de gamle oppskriftene

Markussen viste til at vi nordmenn i gjennomsnitt spiser 150 pølser i året, og pizza mer enn to ganger i uka. 150 000 nordmenn spiser faktisk Grandiosa på julaften.

Han utfordret deltakerne på Reiselivsdagene i Bodø til å finne fram de gode gamle oppskriftene, de som gir oss en følelse av nordnorsk matkultur:

– Dere må tørre å bruke tradisjonsmat, dere må være stolte av den, og dere må dele den med resten av verden, sa en engasjert Markussen.

Les også: Johnsen Skoglund ble Arktisk Kokk 2012

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS