Sjømatmesse Brussel

20 år på verdens største sjømatmesse

I dag markeres 20-årsjubileet til den norske felles paviljongen på sjømatmessa i Brussel, European Seafood Expo. Her promoterer små og store sjømatbedrifter norsk sjømatnæring, og Norge er i år et av de mest synligste landene på den internasjonale messen.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Morten Holt

– Sjømatmessen i Brussel er en svært viktig møteplass for de som selger og kjøper sjømat. Det er 20. gang Norge deltar på denne messa og den norske delegasjonen er større enn noensinne tidligere. Som en av verdens største eksportører av sjømat er det naturlig og gledelig å se at Norge markerer seg på denne messa, sier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.

Den årlige globale messen tiltrekker over 25 000 bedrifter innen sjømatnæringen fra hele verden.

Meget høy kvalitet

Den norske standen på sjømatmessen i Brussel.

Da messen startet i 1994, deltok Norge med åtte bedrifter og 1/10 av dagens størrelse. Det sier noe om hvordan den norske sjømatnæringen har utviklet seg og vokst de siste 20 årene. I år er den norske paviljongen nesten 1200 m2 og det deltar 32 utstillere som representerer totalt 57 bedrifter.

– Messen har utviklet seg til å bli verdens største og viktigste sjømatmesse, med meget høy kvalitet på besøkende innkjøpere. For de norske bedriftene er dette er viktig plattform for nettverksbygging, både nasjonalt og internasjonalt, sier Toril Justad fra Innovasjon Norge, som har vært ansvarlig for den norske paviljongen i 19 år.

For de norske bedriftene som deltar er dette en arena hvor man møter eksisterende og potensielle kunder, men også et sted man ikke kan unngå å være.

Stor merverdi

Familiebedriften Sekkingstad som i år feirer 90 års jubileum har vært på sjømatmessa siden 1994 og ser helt klart viktigheten av å være tilstede i Brussel.

– Vi møter brorparten av våre kunder over tre hektiske dager. Men vi hadde måttet reise i et halvt år for å oppnå det samme. Ved å være en del av den norske paviljongen kan vi fokusere på det vi skal og gjøre en skikkelig jobb inne i standen vår. VI blir tatt vare på og trenger ikke tenke på det tekniske og praktiske som Innovasjon Norge tar seg så godt av, sier Bård Sekkingstad, administrerende direktør for Sekkingstad.

20-årsjubileet blir markert på den norske paviljongen i dag med besøk fra blant andre fiskeri - og kystminister, Lisbeth Berg-Hansen.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS