NCEavtale2

Dansk-norsk samarbeid om industriell gastronomi

NCE Culinology, Gastronomisk Institutt og danske AgroTech har inngått en samarbeidsavtale om industriell gastronomisk innovasjon. Målet er å finne de beste løsningene på hvordan man henter det beste fra gastronomiens verden inn i matproduksjon og dagligvarehandel, slik at det blir mer kvalitetsmat for folk flest. Samtidig styrkes noen av verdens ledende forskningsmiljøer innen hverdagsgastronomi.

Publisert

Det blir utveksling, hospiteringsordninger, felles FoU-prosjekter, og det er et klart mål å etablere en industriell samarbeidsarena for stimulere kreativitet og innovasjon i matsektoren. Gastronomisk Institutt skal bidra under Århus Food Festival, og det blir økt samarbeid mellom forskerne som jobber med å omsette gastronomi til industri.

Vil styrke utviklingen

Avtalen er støttet av RUP, Fylkesmannen i Rogaland og NCE Culinology.

– Det allerede etablert et godt samarbeid med Københavns Universitet innen fagområdet industriell gastronomi gjennom et felles doktorgradsarbeid. Avtalen med AgroTech styrker samarbeidet for utvikling av kunnskapsplattformen for industriell gastronomi, sier Helge Bergslien, kunnskapsfasilitator i Måltidets Hus/NCE Culinology.

– I Norge har de lykkes bedre med å få konkret samarbeid mellom gastronomer og selskaper, og med vår kompetanse og erfaring innen matvareinnovasjon er vi overbevist om at prosjektet blir vellykket, sier René Logie Damkjer, administrerende direktør i AgroTech AS.

AgroTech

Driver forskningsbasert rådgivning og teknologisk service, ved å knytte forskning og næringsliv sammen. Målet er en grønn utvikling, innovasjon og konkurransekraft innen jordbruks- og matvareområdet. Samarbeider med produsenter, universiteter og andre kunnskapsinstitusjoner. Hovedkontoret ligger i Århus i Danmark.

NCE Culinology

Måltidets Hus/NCE Culinology i Stavanger er landets ledende klyngeorganisasjon for matnæringene. Vi vil styrke kunnskap og innovasjonsevne hos aktørene i matnæringene og arbeider i skjæringspunktet ”triple helix” med samarbeid mellom bedrifter, kunnskaps- og innovasjonsaktører og offentlig virksomhet.

Gastronomisk Institutt

Gastronomisk Institutt i Stavanger skal inspirere og løfte aktørene i bransjen og ønsker at forbrukerne skal bli mer bevisste på hvordan kunnskap og kvalitet sammen skaper unike matopplevelser. Vi skal være attraktive, drivende, støttende og delende med vår kompetanse.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS