Rockekafe Os Foto Kjetil Vasby Bruarøy

Ekte amerikansk veikro

Det hele er gjennomtenkt og gjennomført; Er-An Veikro mellom Os og Bergen er en hyllest til rock 'n' roll, amcar og 50- pg 60-tallets USA. Stedet åpnet 31. mars. – Her blir det selvfølgelig servert pannekaker med lønnebergsirup, spareribs og hamburgerer – i tillegg til mye annet, forteller Hanne Catrine Andersen, som eier og driver det nyåpnede stedet sammen med moren Linda.

Publisert

Linda og Hanne Catrine Andersen. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)

Veikroa har normalt stengt fra høsten til påsken, men i sommerhalvåret er det fullt kjør på veikroa. Fra nå av blir det imidlertid helårsåpent på veikroa på Røykenes mellom Os og Bergen i Hordaland.

Tro mot grunntanken

Jukeboksen fant veien til Røykenes. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)

Er-An Veikro blir en hyllest til det Linda og datteren Hanne har hatt som grunnidé fra første stund: Rock 'n' roll, bil (les: amcar) og den amerikanske stilen fra 50- og 60-talet.

Før denne sesongen er stedet helrenovert og utbygd – i helamerikansk stil. En ny restaurant på 165 kvadratmeter står ferdig innredet. Dessuten er det nytt kjøkken, kjøl og frys på 60 kvadratmeter.

Jukebox på plass

De to har reist mye rundt for å få inspirasjon og nye ideer. Øverst på ønskelista sto en bestemt type jukeboks som jentene så på Graceland og på Heartbreak Hotel, der de bodde da de var i USA i fjor vinter.

– Derfor var stor stas da jukeboksen kom inn dørene onsdag før påske, sier Linda.

Jukeboksen kan ta 80 CD-plater og er allerede i drift. De første platene som ble putta i boksen er av ORBO & The Longshots, Elvis Presley og Jerry Lee Lewis.

Cadillac fra naboen

Men ikke alt som har vært bestilt fra utlandet har kommet presis.

– Vi skulle få fronten på en Cadillac, for å henge den på veggen, men den kom aldri. Men da stilte naboen opp, og ga oss sin 67-modell Cadillac, altså hele bilen – i gave! forteller de to. Nå henger fronten på hedersplass på veggen i restauranten

De to har også planer for den bakre delen av bilen, men vil foreløpig ikke røpe hva det innebærer.

Kyndig hjelp

31. mars ble veikroa åpnet med helt nyoppussede lokaler i amerikansk 50- og 60-tallsstil. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)

Amerikanske pannekaker (med lønnesirup), spareribs, hamburger og indre- og ytrefilet er blant det som står på menyen.

– Til menyen og til kursing har vi fått fantastisk hjelp av Børge Brekke fra Bama. Han er tidligere NM-deltaker i kokkekunst og kjøkkensjef på Bjørnefjorden Gjestetun. Vi gleder oss stort til å teste menyen ut på gjestene våre, sier Linda og Hanne Catrine Andersen.

Kanonåpning

Amerikansk stil tvers igjennom. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)

Og det nye stedet i Os virker å bli en fulltreffer:

– Vi har hatt fulle hus siden åpningen, og selv om vi har sagt at det har vært én times ventetid på maten har gjestene ventet tålmodig. Flotte gaver og fantastiske tilbakemeldinger har vi også fått, det så en stund ut som en blomsterbutikk her, sier de to, som også fikk besøk av Os-ordfører Terje Søviknes etter åpningen. Han kom med blomster fra Os kommune.

Eran veikro. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)

Les hele saken på Midtsiden.no

Les også saken på Midtsiden.no noen dager etter åpningen her

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS