Baldersnäs Herrgård (2)

Flere legger konferansene til Sverige

Stadig flere norske bedrifter legger sine konferanser over grensen. Tall fra Tillväxtverket i Sverige viser at mer enn 100 000 reiser med konferanse, møtevirksomhet eller seminar som hovedmål, ble gjennomført fra Norge til Sverige i 2011. Og trenden ser ut til å øke. Det er kortreiste opplevelser, høy standard, samt gode priser som lokker nordmennene over grensen.

Publisert

Thorskog Slott.

Thomas Johansson, daglig leder ved VisitSweden-kontoret i Oslo, registrerer en stadig større Sverige-interesse blant norske møtebookere.

– Vi ser at et økende antall norske selskaper velger Sverige som destinasjon for sin konferanse- og møtevirksomhet. I en fokusgruppe gjennomført av analyseselskapet GfK i 2010, trakk norske møtebookere frem kort reisevei, høy hotellstandard, mat og drikke, samt muligheter til aktiviteter og teambuilding som de viktigste faktorene for valg av reisemål. Her scorer svenske destinasjoner høyt, sier Johansson.

Sparer penger

Økonomi er også et viktig aspekt ved booking av konferanser og møter. Selskaper som gjennomfører sine konferanser i Sverige kan påregne besparelser på 15-18 prosent av kostnadene i snitt i form av tilbakebetaling av moms, heter det i en pressemelding fra VisitSweden.

– De fleste destinasjonene som driver møte- og konferansevirksomhet har oversikt over skjemaene som skal fylles ut for tilbakebetaling av moms. Tilbakebetaling av moms kombinert med et generelt lavere prisnivå i Sverige sørger for at konferansene ikke bare opplevelsesrike, men også prisgunstige, forteller Johansson.

Sammensveising

I tillegg til det faglige utbyttet, står teambuilding og sosiale aktiviteter høyt hos mange selskaper når de planlegger sine samlinger.

En rekke svenske aktører har spesialisert seg på dette, og tilbyr alt fra mordmysterier og kunstvandringer til fiske, golf og spaopplevelser.

Under har VisitSweden samlet noen av sine tips til konferanseaktiviteter over grensen.

Baldersnäs Herrgård

Herregården Baldersnäs.

På en grønn halvøy i Laxsjön, midt i et av Sveriges naturreservater, ligger herregården Baldersnäs. Grønne fellesområder og spisesaler i herskapelig miljø, kombinert med moderne overnattingsfasiliteter, gjør Baldersnäs til en unik destinasjon. Etter endt dag med faglig påfyll og sosiale aktiviteter kan man velge å overnatte i selve herregårdsbygningen, eller en av deres nye fløyer med utsikt over Laxsjön.

Viktige ingredienser i et godt møte er naturligvis pausene, i form av både forfriskninger og en benstrekker. I herregårdens restaurant kan møtedeltakerne fylle på med lokale spesialiteter tilvirket med sesongens råvarer. Herregårdens hovmestere sørger for en komplett opplevelse med fyr i peisen, stilfull bordoppdekking og omsorgsfullt utvalgte viner og retter. På ettermiddagen er det duket for frisk luft – og naturen rundt Baldersnäs innbyr til alt fra spaserturer, fisking, bad og padling til sykkelturer.

Nettside: www.baldersnas.eu

Bokenäs SPA

"

Bokenäs Havspa.

Nord for Orust i Bohuslän, omgitt av en strandtomt på hele 360.000 kvm, ligger resorten Bokenäs. Med nye lekre møterom i kombinasjon med deres satsning på helse og velvære, vil en konferanse på Bokenäs gi bedriften noe utover det vanlige. Ulike møter krever ulike møterom, og her kan man velge mellom klassiske konferanselokaler og innovative møterom. Det eneste som ikke er valgfritt er havutsikten – den følger med i alle møterom.

Etter en dag med faglig påfyll er det fint å kunne trekke seg tilbake til en av Bokenäs’ private hytter, hvor man kan lade batteriene og nyte fersk fisk og skalldyr fra havet rett utenfor – både før og etter avslappende spa-behandlinger. Blant høydepunktene er velværebassenget med fossefall, vannloungen med åpen peis, de varme vannkildene og en av Sveriges flotteste panoramabadstuer. Ønsker selskapet å øke tempoet finnes det en rekke aktiviteter og utfordringer som best løses i team på anleggets 360 000 kvadratmeter «strandtomt». Utfordre samarbeidsklimaet med aktiviteter som geocaching, glødvandring, leirdueskyting, teamkamp og korsang.

Nettside: www.bokenas.com

Thorskogs Slott

Rundt 25 mil fra Oslo, lett tilgjengelig via E6, ligger ærverdige Thorskogs Slott. Slottets opprinnelige kan spores helt tilbake til 1249, hvor den norske kongen Haakon Haakonsen og Birger Jarl sluttet fred mellom Norge og Sverige. Det ble aldri noe av fredsavtalen, og frem til 1658 var Bohuslän og slottet i norsk eie. Slottet er stadig populært blant nordmenn, og ved siden av å være en av Sveriges mest populære bryllupsdestinasjoner er vertskapet godt etablert innenfor konferanser, kick-off og produktlanseringer i sine herskapelige omgivelser

Det finnes en rekke ulike overnattingsmuligheter på slottet, og konferansedeltakere kan velge mellom å tilbringe natten i seilmakeriet, smien, mølla, slottet eller gartneriet. Med naturen som nærmeste nabo er det en selvfølge å ta et avbrudd fra møtevirksomheten for å nyte frisk luft i slottsparken eller i Skogsgläntan – hvor gruppen kan teste leirdueskyting, ta et velfortjent bad eller bare ta et lite pust i bakken. For de som foretrekker å holde seg innenfor slottets vegger kan vertskapet friste med avslappende bad og badstue, historiske anekdoter og matlagingskvelder. Måltidene nytes et av slottets 6 matsaler, hvor regionale og lokale råvarer tilpasset sesongen sørger for høytidsstemning rundt bordet.

Nettside: www.thorskogsslott.se

Stenungsbaden Yacht Club

"

Stenungsbaden Yacht Club.

Rett i vannkanten utenfor Göteborg, med interiør i delikat Newport-stil, ligger klassiske Stenungsbaden Yacht Club. Forestill deg en miks mellom roklubben på Harvard og et luksuriøst hjem i Hamptons, så er du der. Et mekka for båtturister og seilere, og ikke minst et yndet fristed innimellom hektiske møte- og planleggingsdager

Siden etableringen av Stenungsbaden Yacht Club, har vertskapet hatt en solid idé – å skape et koselig anlegg for konferanse-, spa- og hotellopplevelser av alle slag. Målet er at besøkende skal kunne slappe av når de besøker Stenungsbaden, tross møtevirksomhet og hektiske arbeidsdager. Innimellom stedets varme kilder, velgjørende behandlinger, ulike badstuer og bassenger skulle det være fullt mulig. Stenungsbaden har skreddersydd ulike opplevelser etter sine konferansegjester, og kjører egne perioder med «kick-off weeks», «get together weeks» og «summering up weeks» med aktiviteter og program tilpasset sesongen. Blant ikke-faglige ingredienser som sørger for å booste konferansedeltakerne er aktiviteter som bootcamp, quick-fix-behandlinger, funksjonell trening, vinforelesninger og kajakkpadling. Oppsummer møtene med en velgjørende dose Newport-eleganse - skalldyr, et godt glass vin, havutsikt og saltvann i håret.

Nettside: www.stenungsbaden.se

Quality SPA and Resort i Strömstad

"

Quality Spa & Resort i Strömstad. (Foto: Morten Holt)

Quality SPA and Resort i Strömstad tilbyr konferansemuligheter i alle formater og størrelser. Med kort reisevei og flott beliggenhet på den svenske vestkysten rommer et besøk her opplevelser på flere plan. Kollegaer som ønsker å utfordre hverandre (eller seg selv) ut fra kontorstolen kan velge mellom flere ulike aktiviteter for lek og avkobling. Test ut hummerfiske, golf, rafting, femkamp og sushikurs. Eller sett fokus på velvære og rekreasjon, gjennom avslappende spabehandlinger, saltvannsbad, og utendørs jacuzzi.

Restauranten har en filosofi som både er enkel og original. Med utgangspunkt i råvarer fra den svenske vestkysten skaper kjøkkenet spennende og nyskapende retter, med inspirasjon fra det asiatiske og kaliforniske kjøkken. Lekenhet og kreativitet er en sentral del av konseptet.

Nettside: www.stromstadspa.se

TanumStrand

Rett sør for Grebbestad i Bohuslän, helt nede ved vannkanten, ligger TanumStrand. Med 165 hotellrom, 97 hytter og over 1000 sengeplasser er dette Bohusläns største konferansehotell. For selskaper som ønsker å legge turen innom betyr dette at uavhengig av hvorvidt man teller 5 eller 1000 kollegaer, så finnes det en konferanseløsning skreddersydd for deres behov. Selve overnattingen kan man ta på hotellet, eller i en av hyttene på bryggen.

TanumStrand Eventcenter er en del av resorten, og sommer en 1500 kvm stor hall med plass til 800 sittende gjester. Hallen er bygget for å fungere som kongresshall, messehall, festlokale og kulturhall på en og samme tid. Det gressbelagte uteområdet åpner for mer actionfylte aktiviteter, større sammenkomster og konserter.

Aktiviteter på og ved havet ligger nært TanumStrands hjerte. Vertskapet samarbeider med flere lokale skippere som inviterer til ulike typer fisketurer, guidede båtturer og strandhugg innimellom møtevirksomheten. Ytterligere lek og moro får man ved å utfordre kollegaer innenfor aktiviteter som paintball, eventyrkamp og Guitar Hero. Ønsker man en mer avslappende avslutning på dagen kan hele grupper ta for seg kulinariske opplevelser som vin- og whiskysmaking, gastronomisk femkamp, karibisk aften samt sjokolade- og whiskysmaking.

Nettside: www.tanumstrand.se

Laholmen Hotell

"

Et av rommene på Laholmen.

På Laholmen i Strömstad omslutter havet hotell- og konferansevirksomheten. Her, blant måker og saltvann, skal man kunne finne både roen og kreativiteten – ettersom hva man søker.

Laholmen anser alle møter som viktige, og tilpasser ethvert møteopphold etter ønsker og behov. Aktivitetene er ikke ansett kun for å rense hjernen og koble av, men skal også la mennesker og kollegaer komme nærmere hverandre. Uavhengig av om man tester ut mulighetene for å bli kunstner på to timer, prøvesmaker vin, sjekker pistolferdighetene eller kobler av med spa – så har man muligheten til å bygge relasjoner. Lengst ute på Laholmen liggerKallbadhuset. Her tilbys herlig badstue og en oppfriskende dupp i havet gjennom hele året.

Restaurant SALT har aner helt tilbake til 1800-tallet. Kombinasjonen av havet, utsikten og gode matopplevelser sørget for at gjestene reiste langveis fra for å besøke restauranten. Også i dag kan besøkende nyte god mat og drikke med historisk sus.

Nettside: www.laholmen.se

Gullmarsstrand SPA

"

Gullmarsstrand spa.

Fiskebäcksil ble til under den store sildeperioden i Bohuslän på 1500-tallet. Sildestimene kokte i vikene og området kokte av liv og røre. Besøker man Fiskebäcksil og Gullmarsstrand i dag, kan man fortsatt kjenne nærværet av sjøfart og værbitte skippere. Her har Gullmarsstrand vokst seg frem over de siste tretti årene, med estetikken og skjønnheten fra omgivelsene som en viktig inspirasjonskilde.

Konferansene på Gullmarsstrand handler om å ta inn, diskutere og belønnes. Velg mellom konferanselokaler, grupperom eller studioer etter behov. Når det er tid for et avbrekk finnes det ulike aktiviteter å ta seg til, på og rundt Gullmarsstrand. Et velgjørende havsbadrituale kan raskt lette på stemningen, eventuelt sett fart på diskusjonen med kunstvandring i Fiskebäcksil. Sett punktum på en møteintensiv dag med en avslappende båttur i skjærgården, vandring på glødende kull, eller ved å låse Gullmarsstrands eget mordmysterium.

Når man bor og jobber null meter fra havet blir fisk og skalldyr på menyen helt naturlig. Gullmarsstrand får daglige leveranser av fersk fisk fra Göteborg og lokale fiskere. Kjøkkenet følger sesongens omskiftinger, råvarene er kortreise og inspirasjonen kommer fra hele verden.

Nettside: www.gullmarsstrand.se

Tanums Gestgivferi

"

Tanums Gestgivferi.

Tanums Gestgivferi har vært en yndet møteplass for konger, adel og stjerner helt siden 1663. I dag tar gjestgiveriet i mot gjester av alle karakterer, og de ærverdige lokalene har blitt et populært reisemål også for norske møtedeltakere

I tillegg til et bredt stjernegalleri på gjestelisten kan Tanums Gestgivferi skilte med en av Sveriges eldste restauranter i kontinuerlig drift. Ta et avbrekk fra notatbøkene og nyt et måltid i omgivelser hvor det har blitt servert måltider i 350 år. På kjøkkenet er kokkene opptatt både av å bevare og å videreutvikle svenske mattradisjoner. Inspirasjonen hentes fra lokale produsenter og andre verdenshjørner.

Møtene kan man velge å holde i all stillhet, eller skreddersy med aktiviteter og andre ingredienser for å øke adrenalinet. Skjærgården inviterer til både hummer- og dypvannsfiske, østerssafari og kajakkpadling, mens landkrabber kan inspisere røvergrotter og helleristninger i de nærliggende skogene. Noen av vestkystens flotteste golfbaner lar større og mindre grupper teste golfsvinger og putteegenskaper – og samarbeidsklimaet i ettertid.

Nettside: www.hoteltanum.se

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS