Refsnes Gods2

Hyller Munch med egen meny

Norges eneste Munch-restaurant, Restaurant Munch på Refsnes Gods, hyller kunstneren med egen meny, 150 år etter Munchs fødsel.

Publisert

Mossepiken i Restaurant Munch.

I årene 1913 til 1916 levde Edvard Munch på Jeløy i Oslofjorden. Han leide Grimsrød gård, hvor det var rikelig med plass til blant annet Aula-utsmykningen.

Refsnes Gods har en unik samling kunst med over 400 kunstverk av mer enn 90 kunstnere. Ikke minst har hotellet sju originale verk av Edvard Munch.

Blåser støv av hundre år gamle notater

– Munchs husholderskes håndskrevne meny-notater har vært en inspirasjonskilde i vårt arbeid med å utarbeide vår neste Grand Meny i Restaurant Munch. Dette er en spesiell historie som vi ønsker å løfte i vår restaurant, sier hotelldirektør Gunn Salbuvik.

På Refsnes Gods har det blitt servert utallige gode måltider siden 1700-tallet.

Munch og Mossepiken


Munchs husholderske, Ingeborg Kaurin, også kalt Mossepiken, var den som sto for matlagingen den tiden han bodde på Jeløy. Hun ble malt en rekke ganger av Munch og et av disse vakre kunstverkene kan man selv oppleve, mens man nyter en bedre middag i Restaurant Munch.

Flere sider av hans notater er basert på tre retters menyer tilpasset sesong, som viser at Munch hadde et bevisst forhold til mat og at hans matvaner bar preg av flere opphold på kontinentet.

Refsnes Gods

Lokalisering: På vestsiden av Jeløya utenfor Moss.

Antall rom: 61

Hotelldirektør: Gunn Salbuvik

Restaurant: Restaurant Munch

Refsnes Gods har egen strand og brygge, og har en av Norges største og beste vinkjellere rammet inn av tykke mursteinsvegger og takhvelvinger fra 1700 tallet. 


Powered by Labrador CMS