NM laks 2013

Skal kåre Norges beste lakseprodukter

Finalistene er klare i NM for røkt og gravet laks 2013. Første del av NM i røkt og gravet Laks 2013 ble nylig arrangert i Trondheim. En fagjury bestående av fem personer har vurdert alle produktene og i fellesskap kommet frem til fem finaleprodukter for hver klasse; kaldrøkt, varmrøkt, gravet og åpen klasse.

Publisert

Fagjuryen i NM i røkt og gravet laks 2013 i arbeid.

Konkurransen i år samlet 23 produsenter fra hele landet, og til sammen ble 62 forskjellige produkter bedømt.

Aqua Nor 2013

Som vanlig arrangerer Norske Sjømatbedrifters Landsforening NM i røkt og gravet laks i forbindelse med messen Aqua Nor (13 til 16. august 2013).

Bedømmingen gjøres i samarbeid med Høgskolen i Sør-Trøndelag, avdeling for Matteknologi og økonomisk støtte har konkurransen fått fra Innovasjon Norge og Norges Sjømatråd.

Selve kåringen gjennomføres i god tid før Aqua Nor 2013 arrangeres, og messen vil bli benyttet til å sette ramme rundt selve prisutdelingen.

Finaleproduktene skal i neste omgang bli bedømt av 24 dommere. Totalt vil nærmere 100 personer være involvert i kåringen av Norges beste lakseprodukt.

Finalistene

Dette er årets finalister i de forskjellige klassene:

Kaldrøkt

Sotra Fiskeindustri

Seaman Seafood

Karmøy Laks

Fonn Egersund

Lofotprodukt

Gravet

Brødr. Remø

Hansens Røkeri

Sotra Fiskeindustri

Leiren Laks

Lofotprodukt

Varmrøkt

Hansens Røkeri

Bofisk

Mikals Laks

Fonn Egersund

Lofotprodukt

Åpen klasse

Bofisk

Mikals Laks

Skakke Foredling

Espevær Røykeri

Leiren Laks

Jevnt

- Konkurransen i år har vært jevn og det er derfor en seier i seg selv å komme til finalerunden. Veldig mange bra produkter har deltatt i konkurransen hvor få har skilt seg veldig ut. Dette gjør det selvfølgelig vanskeligere å finne en vinner, men er desto bedre for norske forbrukere som kan kjøpe så mange flotte produkter fra mange forskjellige leverandører, sier fagsjef Kari Griegel i Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL).

Pressemelding

Powered by Labrador CMS