Thailand COLOURBOX1751767

Slow Travel − ny trend i Thailand

Slow Travel innebærer at du virkelig drar i håndbremsen og opplever stedene du besøker på en genuin måte. Reiseopplevelsen baserer seg på den thailandske livsfilosofien som innebærer at du lever i harmoni med både tiden og årstidene.

Publisert

Illustrasjonsfoto

Det lokale og naturvennlige er dine beste venner når du reiser i samsvar med Slow Travel-filosofien. For deg som ønsker å oppleve et roligere Thailand bortenfor turistparadisene, kommer nå Slow Travel-turismen for fullt.

Det handler om å tilbringe lengre tid på samme sted og ta seg tid til å oppleve hvordan lokalbefolkningen lever, satse på å bo på lokalt eide hoteller og engasjere lokale guider for å støtte den lokale økonomien.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Grønne destinasjoner

– Innenfor Slow Travel forkastes fly- og bilreiser til fordel for transportmidler som genererer mindre utslipp av drivhusgasser, som ferje og tog. Og i den grad det lar seg gjøre, går man til fots. På den måten skåner man ikke bare miljøet, man får også oppleve mer og sparer dessuten reisepenger, sier Mrs. Nalinee Pananon, sjef for det thailandske turistbyrået i Stockholm i en pressemelding.

Det thailandske turistbyrået gir tips om tre grønne destinasjoner for deg som ønsker å reise i samsvar med Slow Travel-filosofien:

Wiang Sa-distriktet i Nan-provinsen

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

I Wiang Sa i den sentrale delen av Nan-provinsen i nord finnes det imponerende grotter og vakker landsbygd. Fjellene og naturen gjør området ideelt for rolig og kontemplativ reise. Besøk også tempelområdene og ta en piknik ved det naturskjønne elveleiet, hvor du også kan ta et svalende bad i fossen.

Chiang Khan i Loei-provinsen

Et steinkast fra Laos i det nordøstre Thailand ligger Chiang Khan, et populært helgereisemål for thailendere som vil bort fra stresset i Bangkok. Hit drar alle som lengter etter det uberørte Thailand. Sykkel er den perfekte måten å ta seg frem i de smale gatene. Nyt naturen på stranden ved Mekong-elven mens du inntar en drink eller kaffe.

Økoturismeøya Koh Klang

Ko Klang i Krabi er en liten og rolig øy som er perfekt for deg som søker avkobling og lengter etter å komme nær naturen. Lokalbefolkningen jobber for å ivareta øyas rike naturressurser. Som besøkende kan du selv delta på gjenplanting av mangrovetrær, kajakkpadling eller fugletitting.

Les mer om Krabi her

For mer informasjon og brosjyre om Slow Travel, se her

"
Powered by Labrador CMS