Scandic Kristiansand Bystrand Suite utsikt

Sørlandets største er åpnet

Onsdag 5.juni åpnet Scandic Kristiansand Bystranda dørene, midt på idylliske Bystranda i sentrum av Kristiansand. Hotellet, som er Sørlandets største, får en av Norges beste beliggenheter.

Publisert

Scandic Kristiansand Bystranda har bra beliggenhet.

Scandic satser videre på innovative, miljøvennlige og spennende designløsninger med sitt nyeste hotell. Hotellet ligger midt i byen og midt på stranda, og vegg-i-vegg med Aquarama som blant annet kan tilby treningsfasiliteter, SPA samt et av Norges største badeland.

Rom med utsikt på Scandic Kristiansand Bystranda.

– Scandic vokser og vi er stadig på jakt etter hotellprosjekt med god beliggenhet. Med Scandic Kristiansand Bystranda har vi truffet perfekt - dette er et av Norges flotteste hoteller rett ved stranden og samtidig midt i byen. Endelig får Sørlandets hovedstad et hotell som tilbyr det beste både for ferie- og jobbreisende. Det gjør at vi i sommerhalvåret satser på barnefamilier og ferierende mens fokuset i vinterhalvåret er på kurs og konferanse, sier Svein Arild Steen-Mevold, administrerende direktør i Scandic Norge.

Tar med havet inn

Håvard Solum er hotelldirektør for hotellet som åpnes i dag.

Fra hotellet har man en fantastisk utsikt over stranden, båthavnen og resten av skjærgården fra de fleste av gjesterommene og hotellets restaurant og bar. Og samspillet mellom hav og mennesker finner man også igjen innendørs.

– På Scandic Kristiansand Bystranda sover du så godt som på stranden, og derfor er hovedtemaet for interiøret menneskers møte med havet. Fargene er blant annet inspirert av storm, morgentåke, skipsskrog og containere, sier hotelldirektør Håvard Solum.

Det er det svenske interiørfirmaet Krook & Tjäder som står for utformingen av rommene og fellesarealet i det nye hotellet.

Du kan følge hotellet på Facebook her

Fleksible løsninger

Scandic Kristiansand Bystranda er Sørlandets største hotell og har over 800 sengeplasser fordelt på 229 rom. Det er et resultat av smarte og fleksible løsninger som gjør at de fleste av rommene enkelt kan utvides med ekstra sengeplasser ved behov.

Saken fortsetter under bildet

"

De ansatte på Scandic Kristiansand Bystranda tar i dag imot de første gjestene. Hotelldirektør Håvard Solum foran til venstre. (Foto: Scandic Kristiansand Bystrandas Facebook-side)

Det nye hotellet er også bygget slik at det oppfyller Scandics tilgjengelighetsstandard på hele 110 punkter. Denne standarden omfatter alt som tilbys og er et integrert hensyn for alle produkter og tjenester på hotellet.

– Ved hjelp av smarte løsninger legger Scandic forholdene til rette for alle gjester uansett om de har svak hørsel, bruker rullestol eller har andre funksjonshemminger. I tillegg er 23 rom spesialtilpasset gjester med spesielle behov, sier hotelldirektør Solum.

Miljø i strandkanten

Hotellet ligger like ved Bystranda i Kristiansand. (Foto: Scandic Bystrandas Facebook-side)

Scandic har utviklet det som i dag er et bransjeledende og prisvinnende miljøprogram. Det innebærer at sunne miljømessige, økonomiske og sosiale aspekter skal gjennomsyrer beslutninger i den daglige hotelldriften. Det nye hotellet i Kristiansand er Svanemerket, og det gir et svært lavt energiforbruk, god avfallshåndtering og at det brukes lite miljøskadelige stoffer.

– For oss i Scandic er det å satse på miljøet viktig, og vi stiller tøffe krav til oss selv for at våre hoteller skal være så snille mot miljøet som mulig. Et resultat av det er at hele 98 prosent av inventaret i våre hotellrom er gjenvinnbart, forteller hotelldirektør Håvard Solum.

Les også: Åpner snart hotell med 814 sengeplasser

Fakta Scandic Kristiansand Bystranda

"

Antall rom: 229 Antall senger: 814 174 standardrom 54 superiorrom 1 suite 43 connecting-rom 23 tilgjengelighetsrom 1 restaurant1 bar

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS