De Historiske Kvikne og Walaker

Ta deg tid – på historiske steder

Når du skal ta et avbrekk fra jobben skal det gå sakte. Du skal ikke stresse når du seiler på Mjøsa på DS Skibladner, du skal tråkke pent og forsiktig Rallarvegen fra Finse ned til Fretheim Hotel i Flåm, og du skal nyte mat og drikke på de mange historiske hotellene og spisestedene – lenge. Du skal rett og slett ta deg tid!

Publisert

Nils Henrik Geitle og De Historiske hotel & spisesteder presenterte flere nyskapninger. (Foto: Morten Holt)

Det er det administrerende direktør i Nils Henrik Geitle i De Historiske hotel & spisesteder og reiselivsbedriftene i hans organisasjon forfekter.

Stress ned og nyt tilværelsen på De Historiskes restauranter, hoteller - og nå også båter.

Historiske båtopplevelser og rundreiser

DS Skibladner er nå en del av De Historiske hotel & spisesteder.

I år feirer kjeden 20-årsjubileum, og markerer det med flere nyskapninger. Fra og med i dag (3. juni 2013) kan du nå booke ferdige rundreiser/pakker på De Historiskes medlemshoteller og spisesteder på Dehistoriske.no eller Dehistoriske.com (engelsk)

"

MS Henrik Ibsen er nå en del av De Historiske, og frakter gjestene opp Telemarkanalen til Dalen Hotel, også et medlemshotell. (Foto: Jørgen Kasin)

Samtidig lanseres Historiske Båtopplevelser i De Historiske hotell & spisesteder. Fra med og med i dag er nemlig DS Skibladner (Mjøsa) og MS Henrik Ibsen (Telemarkskanalen) nye medlemsbedrifter.

– For første gang vil vi tilby en sømløs bookingfunksjon som gjør det mulig for markedet å booke kortferier med kombinasjon av historiske hoteller, spisesteder og skip i Norge, forteller administrerende direktør Nils Henrik Geitle.

Rundreiseopplevelser

Ida Charlotte Jørnson er manager ombord på MS Henrik Ibsen. Hun frakter gjestene til Dalen Hotel, der Michael S Da Silva er kjøkkensjef. (Foto: Morten Holt)

I dag ble en håndfull rundreiseopplevelser presentert på Statholdergaarden i Oslo (selvfølgelig medlem av De Historiske):

«Smaken av Sogn», en rundreise med smaker fra verdens lengste fjord - med overnatting på Walaker Hotell og Kviknes Hotel.

«Rallarvegen», en smak av både fjell og fjord, fra Finse 1222 til Fretheim Hotel i Flåm.

«Boblende romantikk», med idyll og kunst, med Hotel Refsnes Gods på Jeløya og Engø Gård på Tjøme.

«Historisk god sommer i Bergen», historisk overnatting i Bergen og spisesteder med sjel og varme.

«Creme de la Sunnmøre», cruise på Hjørundfjorden fra Ålesund til Hotel Union Øye.

Kviknes Hotel og Walaker Hotel byr på smaken av Sogn. Fra venstre Alfred Kerschenbaumer (kjøkkensjef på Kviknes Hotel), Kari Kvikne fra Kviknes Hotel, Steffen Lundli (kjøkkensjef på Walaker Hotel) og Ole Henrik Nitter Walaker (niende generasjons driver av Walaker). (Foto: Morten Holt)

Kjøkkensjefen på Engø Gård, Jonas André Småvik, bød på noen godbiter med trøffel og foie gras. (Foto: Morten Holt)

Trygve Norman fra Finse 1222 og Mette Bakketun fra Fretheim Hotel i Flåm promoterte Rallarvegen. (Foto: Morten Holt)

De Historiske hotel & spisesteder

De Historiske har de siste seks årene utviklet en unik kvalitetsstandard for ”Historisk Kvalitet”, og denne kvalitetsstandarden gjør at man kan ta inn medlemmer som leverer helt spesielle serviceopplevelser i Norge.

De Historiske er et kvalitetsmerke – et løfte om en helt bestemt opplevelseskvalitet for alle gjester som besøker medlemmene.

Responsen fra kvalitetssøkende målgrupper, både fra hjemmemarkedet – men også fra et krevende internasjonalt turistmarked, viser at gruppens søkelys på kvalitet gir resultater. De Historiske hadde sitt beste bookingår i 2012 med rekordomsetning gjennom sine bookingsystemer på nett noen sinne. Trenden fortsetter trenden i 2013.

Veksten i segmentet for «historiske opplevelser» kan også understrekes ved utviklingen i antall medlemmer. I 2004 hadde De Historiske 31 medlemmer, i dag er det 63 medlemmer i Norge. Dette er fordelt på 47 hoteller og 16 spisesteder.

De Historiske hotel & spisesteder skal oppleves som de ubestridelig beste representanter for godt vertskap innenfor en historisk ramme i Norge, blant sine kunder, markeder og innen reiselivsbransjen.

Les mer om de nye konseptene til De Historiske hotel & spisesteder i den kommende utgaven av Horeca (nummer 4 2013), som har utgivelse i midten av juni

Powered by Labrador CMS