Ureist Sola2

Travle reisende tilbys ureist mat

Travle reisende på Stavanger lufthavn Sola tilbys ureist mat. Konseptet heterUreist markedog er knyttet til Restaurant Ureist, som driftes av Blender AS.

Publisert

Konsernsjef i Avinor AS Dag Falk-Petersen (t.v.) og lufthavnsjef på Sola Leif A. Lorentzen smaker på godbiter fra Rogaland. (Foto: Odd Henrik Vanebo)

Det er Avinor som går i bresjen for den ureiste maten. Konseptet ble eksponert med brask og bram før helgen. Initiativtaker er den kommersielle ledelsen i Avinor i Stavanger med Ina Eldøy i førersetet.

Hun har solid bakgrunn fra horecabransjen, og har fått med seg samarbeidspartneren på servering på Sola, Blender AS, som entusiastisk medspiller. Restaurant Ureist, som åpnet i fjor høst, er blitt en suksess.

Saken fortsetter under bildet

Ureist marked har fått en gunstig lokalisering mellom restaurantene Peppes, La Baguette og Ureist i 2. etasje på Stavanger lufthavn Sola. (Foto: Odd Henrik Vanebo)

10 lokale leverandører er invitert til å selge sine produkter på Ureist marked. Her kan de reisende kjøpe med seg gode matminner fra Rogaland, Norges ledende matfylke.

Jippoen var startskuddet for Avinors satsing, som markerer ‘en ny matkultur på norske lufthavner’. Hensikten er å påvirke flere lufthavner til å adoptere konseptet og starte egne lokale varianter tuftet på ‘ureist mat’.

Powered by Labrador CMS