Rødvin illustrasjonsfoto2

Vinexpo 2013 – en verden av muligheter

Nedtellingen er i gang. Vinexpo i Bordeaux åpner sine dører søndag 16. juni. Næringens representanter kommer fra alle kanter av verden for å møtes til forretningssamtaler og diskusjoner i fem dager. Mer enn 2400 utstillere fra 45 land har meldt seg på og vil samles i Bordeaux i juni, og det er ventet rundt 48 000 besøkende.

Publisert

Illustrasjonsfoto

Frankrike, som var verdens største vinprodusent i 2011, sender 532 millioner kasser à 12 flasker ut på markedet hvert år. Landet legger beslag på 65 prosent av utstillingsarealet for å promotere produkter fra sine 17 vindyrkende regioner, fra Provence til Loire-dalen, medregnet Bordeaux, Champagne og Burgund.

Trofaste deltakere opp gjennom årene er Italia og Spania. Sammen med Frankrike står de for 50 prosent av verdens samlede produksjon. De presenterer nok en gang nye merker ved siden de gamle kjente.

Et stort antall stands står for et bredt spektrum av brennevinstyper, cognac, vodka, rom, whisky, gin og armagnac. Sake, tequilla, cachaca og grappa er også bredt representert, og bidrar til å understreke det omfattende produktspekteret Vinexpo er kjent for.

Hele verden

For første gang i Bordeaux, er det en Pro Mexico-paviljong, lokalisert i sentrum av Hall 2, der en hel palett av tequilla-merker blir presentert.

Det var kinesiske utstillere på Vinexpo allerede i 2011, og de er tilbake for fullt i 2013. Sitchuan-paviljongen inviterer besøkende til å bli bedre kjent med kinesiske brennevinstyper, som det hvete- og sorghum-baserte maotai.

En annen nyhet er den tyrkiske paviljongen Wines of Turkey, som presenterer tyrkiske vinprodusenter, mens Winery Khareba viser lokale viner fra Georgia.

Og asiatene er langt fra noen passiv minoritet. Deres interesse og økende forbruk av både kvalitetsviner og finere brennevin, er tydelig reflektert i det store antall deltakere, særlig preget av kinesiske bransjeeksperter. Fra 2009 til 2011 ble antall kinesiske besøkende tredoblet, fra rundt 500 til 2340.

Tastings by Vinexpo

"Første gang «Tastings by Vinexpo» ble arrangert, tiltrakk det seg en fjerdedel av det totale antall besøkende på messen, altså rundt 13 500 personer. I 2013 går altså arrangementet av stabelen for annen gang. Det skjer i flere spesialutstyrte rom i hallene 1, 2 og 3 i utstillingsområdet Bordeaux-Lac og konferansesenteret. De to lokalene blir forbundet med en gangbro over den kunstige innsjøen. I år omfatter «Tastings by Vinexpo» mer enn 80 møter, smakinger og konferanser fordelt over de fem dagene messen varer. Arrangementene blir ledet av kjente vineksperter og representanter for de forskjellige produsentene. Blant ekspertene er den ledende italienske ønologen Barbara Tamburini, Jeannie Cho Lee som er av de fremste asiatiske vinskribentene, og Danny Berger som er ekspert på markedstrendene for alkoholholdige drikkevarer i Nielsen-gruppen i USA", heter det i en pressemelding.

Paolo Basso, kåret til verdens beste sommellier i 2013, vil holde foredrag på et møte i regi av ASI, (Association de la Sommellerie Internationale) søndag 16. juni kl 15:30.

Hele programmet for «Tastings by Vinexpo» er tilgjengelig på Vinexpos nettside

"
Powered by Labrador CMS