Grand Sihanoukville Hotel (1)

Norske hotelleiere i Kambodsja

I oktober overtok tre skandinaviske karer med bakgrunn i den norske hotellbransjen, driften av Grand Sihanoukville Hotel i feriebyen Sihanoukville i Kambodsja. Rasmus Fridberg (27), Andreas Buestad (25) og Øyvind Kjuus (26), ser frem til å drive hotell på den kambodsjanske solkysten.

Publisert

Nordmenn med hotelldrift i Kambodsja: Fra venstre Øyvind Kjuus, Andreas Buestad og Rasmus Fridberg.

Fridberg, Buestad og Kjuus har alle tre bakgrunn fra hotellbransjen i Norge og Stavanger. Kjuus har blant annet arbeidet i Thon Hotels og Rica Hotels, mens Buestad har bakgrunn i Norlandia Hotel Group. Han vil i tiden fremover ha permisjon fra stillingen som Operations Manager i Norlandia Hotel Group. Buestad har også arbeidet i Nordic Choice Hotels.

Fridberg har også bakgrunn fra norske hoteller, og senest fra velkjente The Thief i Oslo. Han har også bakgrunn fra andre hoteller i Nordic Choice Hotels. Fridberg har vært på plass i Kambodsja den siste tiden, mens de to andre nå vil følge etter.

Hotellet, som de norske mennene driver, har 43 rom og suiter og eget basseng.

– Med bred erfaring fra skandinavisk kjededrift, vil hotellet spesielt være tilpasset den vestlige gjests krav og ønsker til et hotell i 2013, opplyser de tre.

The Coinflip Hotel Ltd

De tre står sammen med en lokal eier i Kambodsja, Tola, bak selskapet The Coinflip Hotel Ltd, som står som eier av hotellet.

Trivelig miljø på hotellet.

– Vi har store ambisjoner for fremtiden, og føler vi er godt i gang med å bygge vår egen fremtid. Hotellet er allerede fullbooket flere perioder frem i tid, og den lokale mottakelsen har vært overveldende. Vi har mange spennende ting på gang i tiden som kommer, så her gjelder det å følge med, sier de tre.

– Hotellet har 43 rom og suiter, der mange av rommene har balkong med utsikt mot et fantastisk bassengområde. Hotellet har også restaurant/bar, og tilbyr et meget høyt servicenivå, opplyser de videre.

Fordeling av arbeidsoppgaver

– Vi har planlagt denne oppstarten, inkludert fordelingen av de ulike ansvarsområdene, i løpet av det siste halvåret, og ting fungerer så langt veldig bra. For oss er det viktigste å utvikle et godt og bærekraftig produkt, samt å kvalitetssikre alle elementene av hotelldriften, slik at både gjester og ansatte opplever en høy grad av tilfredshet, sier Øyvind Kjuus.

Beliggenhet

Kartet viser hvor Sihanoukville ligger i Kambodsja. (Printscreen: Google Earth)

Sihanoukville ligger ved kysten ved Siambukten, helt syd i landet, omtrent midt mellom grenselinjene til Vietnam og Thailand (ca.10 mil), og snaut 20 mil unna hovedstaden Phnom Penh (ca. tre timer med bil). Det er også snaut 50 mil til Bangkok i Thailand.

Les mer og se flere bilder i magasinutgaven av Horeca.

Les også: Nordmenn med hotelldrift like ved Angkor Wat i Kambodsja

Les mer om hotellet på Grandsihanoukvillehotel.com

"
Powered by Labrador CMS