JulematenRibbe10

Julebordsesongen blir stadig lengre

Nå er det snart julebordstid på hotellene igjen, og det går slag i slag helt til februar. Ifølge NHO Reiseliv blir julebordsesongen stadig lengre. I Thon Hotels står de klare med nesten 14 tonn ribbe, 6,8 tonn pinnekjøtt og 2,9 tonn julepølse.

Publisert

Henning Olsen ved Thon Hotel Opera er allerede godt i gang forberedelsene til julebordsesongen.

– Julebordene begynner tidligere og tidligere for hvert år. I fjor hadde vi det første 19. november, mens vi i år allerede har begynt forberedelsene til premiere den 4. november med julepynt og kjølerom fulle av julemat, sier food & beverage manager på Thon Hotel Opera, Henning Olsen.

Hotellet er et yndet sted for julebord, og står i likhet med resten av hotell- og restaurant-Norge på hodet foran en sesong som bare blir lenger og lenger for hvert år. For mange varer den nå fra månedsskiftet oktober/november til ut januar.

– Det er en tydelig trend at julebordsesongen varer lenger enn den gjorde før. Vi har også inntrykk av at mange julebordsgjester ønsker en opplevelse utover ren spising og drikking på julebord. På Thon Hotel Lofoten har de for eksempel i flere år laget et eget julebordshow. Her kan bedrifter, familier og vennegjengen få fantastisk mat og et julebordshow som er laget av lokale krefter og hvor flere av hotellets ansatte deltar, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

Ribbe er favoritten på Thon-hotellene. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

Ribbe på topp

Selv om nordmenn blir stadig mer eksotiske i matveien og har fått et langt større middagsrepertoar både til hverdags og fest, står tradisjonene sterkt i jula.

Dette er handlelisten for Thon Hotels:

* 13 845 kilo ribbe

* 6848 kilo pinnekjøtt

* 2859 kilo julepølse

Tips til julebordet

På Thon Hotel Opera begynner julebordsesongen helt i begynnelsen av november. (Foto: Morten Holt)

F&B manager Henning Olsen ved Thon Hotel Opera har derfor satt sammen noen julebordsråd både til sjefen som bestiller og de ansatte som skal på fest:

* Bestill i god tid. Jo større julebord, desto tidligere bør du bestille.

* Vær raus. Skal man først ha julebord for sine ansatte, kan man godt la sparekniven bli i skuffen akkurat denne ene kvelden. Uten at det betyr at man kan drikke hvor mye man vil.

* Vurder andre datoer. Da kan man få større oppmøte fordi mange har det veldig travelt før jul med skoleavslutninger og kundemiddager.

* Spør om råd på meny og drikke. Det finnes mange gode viner til ribbe, som et alternativ til mer tradisjonelle øl og akevitt.

* Ikke dropp lunsjen fordi du skal ha mer plass til middagen – julebord på tom mage er sjelden en god idé.

* Julebordet er ikke selskapet for de store vorspielene.

* Drikk nok vann, tommelfingerregelen er ett glass vann for hvert glass vin.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS