Måltidets Hus Stavanger2

Matgründere får fødselshjelp

Sju ulike gründerselskaper er tatt opp i utviklings- og innovasjonsprogrammet Accel Mat 2013, som starter nå i høst. Accel Mat er et spesialdesignet program for gründere bak matbedrifter, og programmet er med på å gi dem støtte og hjelp til å videreutvikle sine forretningsideer.

Publisert

Ellen Math Henrichsen i NCE Culinology. (Foto: Morten Holt)

Det er NCE Culinology og Innovasjon Norge som sammen med Bergens Teknologioverføring (BTO), gir tilbudet som er sendt ut i matnettverket til NCE Culinology. Nå er sju gründere plukket ut.

– Vårt mål er å skape vekst og muligheter for nye virksomheter i matnæringene, og for oss er det viktig å legge til rette for Accelprogrammet, sier Ellen Math Henrichsen i NCE Culinology.

Utvikle levedyktige forretningsplaner

Accel-programmet er en velprøvd metode som hjelper selskaper til å utvikle levedyktige forretningsplaner. Målet er å støtte de nye bedriftene slik at de kommer over i en god og lønnsom driftsfase.

Dessuten får de presentere seg for viktige kunder.

Måltidets Hus.

Det blir arrangert tre arbeidssamlinger over to dager i Måltidets Hus, og selve programmet er gratis for deltakerne som selv må dekke sine timer og reisekostnader. Bergen Teknologioverføring, BTO har lang erfaring med å arrangere disse programmene for andre bransjer. – Vi funnet gode og spennende selskaper til Accel Mat og vi gleder oss over å ha med disse syv som vi anser som svært interessante for videre verdiskapning, sier Caspar Lund i BTO.

Selskapene som er med

Safteriet i Stavanger

Lysefjorden Sjokolade

Allergikokken Stavanger og Sand

Hindal Gård Stavanger

Prekubator TTO/Eldremat Stavanger

AM Nutrition/Prekubator TTO Stavanger

NCE Culinology

Måltidets Hus/NCE Culinology er landets ledende klyngeorganisasjon for matnæringene og jobber for økt samarbeid mellom bedrifter, kunnskaps- og innovasjonsaktører og offentlig virksomhet i skjæringspunktet «triple helix». Målet er å styrke norsk matproduksjon og innovasjon ved å skape møteplasser og kunnskapsdeling i hele verdikjeden, slik at resultatet blir mer kvalitetsmat til folk flest.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS