Sjømat illustrasjon1

NM-vinnere i sjømat kåres 13.september

Fredag 13.september kåres vinnere av NM i Sjømat og NM i Sjømatprodukter 2013 på Matstreif i Oslo.  Premieutdeling for begge konkurransene foretas av fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen på ettermiddagen.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Morten Holt

NM i Sjømat er fagkonkurransen for de som til daglig har sitt arbeid bak fiskedisken og finalen går på Matstreif den 13.september kl. 09.00.

Sju finalister, inkludert tittelforsvarer fra 2012, skal vise frem sine fagkunnskaper innen kvalitetsbedømming, håndskjæring og produktlaging. Konkurransen avsluttes med ferdigstilling av fiskedisk og utspørring fra dommerne.

– Fagkunnskapen til de som jobber bak fiskedisken er til stor hjelp for oss forbrukere når vi skal kjøpe sjømat og det er derfor veldig viktig at man hele tiden setter fokus på å bevare og videreutvikle denne kunnskapen, sier fagsjef i Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) Kari Merete Griegel.

Finalistene

De sju finalistene er:

Kristin Bakke (COOP Mega Lørenskog), Linda Gitlesen (ICA Orkanger), Kim Kristiansen (COOP Mega Lørenskog), Trude Ranheim (Ultra Bryn), Veronica Samuelsen (Ultra Sandvika), Hjalmar Sveen (ICA Huseby) og tittelforsvarer Kent Arlid Løkken (ICA Stjørdal).

NM i Sjømatprodukter

NM i Sjømatprodukter er konkurransen for produsenter av fiskemat. Konkurransen har to kategorier; industriprodukter og håndverksprodukter. Innenfor disse kategoriene er det syv klasser; fiskekaker, fiskekarbonader, fiskepudding, fiskeboller, fiskegrateng, ferdigrett og nyhet. Bedømmingen av produktene er gjennomført i samarbeid med Høgskolen i Sør-Trøndelag, avdeling for matteknologi. Der har en fagjury og en folkejury smakt og vurdert, og resultatet er nå klart. Tretten bedrifter er premievinnere og vil motta sine premier på Matstreif fredag den 13.september.

– Fiskemat er en stor produktkategori i Norge. Vi har sett stor og god utvikling innenfor dette området de siste årene. Bedriftene har vært flinke til hele tiden å utvikle både produkter og pakkemetoder, samt at det legges stor vekt på design. Sunnhet og helse er viktige faktorer for dagens forbrukere og fiskemat er et godt bidrag i denne trenden, sier Griegel.

Premievinnerne i Industri er:

Findus Norge, Fonn Egersund, Ferdigmat, Brødr. Hjønnevåg, MaxMat, Rørvik Fiskemat og Lofotprodukt. I håndverkskategorien finner vi; Sjøgodt UB fra Måløy VGS, Tistedal Delikatesse, Trollkrabben, Ågot Lian, Fiskeeksperten Reinhartsen og Brødrene Berggren.

Arrangører

NM i Sjømat og NM i Sjømatprodukter arrangeres begge av NSL med støtte fra mange samarbeidspartnere; Fiskeri- og kystdepartementet, Norges Sjømatråd, Fiskesalgslagenes Samarbeidsråd, Meny-Ultra, ICA Norge, TINE og Brenntag.

– Vi takker våre støttespillere for at de ser verdien i at konkurransene blir gjennomført og at de ser verdien i det arbeidet som konkurransedeltakerne legger ned for å kontinuerlig utvikle seg selv og sine produkter, sier Kari Merete Griegel.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS