Det Norske Måltid Black Turkey3

Dette er vinnerne i Det norske måltid 2014

Åtte produkter er kåret til årets vinnere i sine respektive kategorier i Det norske måltid 2014. Hoveddelen av vinnerne, som ble hedret på Clarion Hotel Energy i Stavanger torsdag kveld, kommer fra kysten fra Rogaland til Sør-Trøndelag.

Publisert

Heil lårsteik «Black Turkey» fra Økodrift Homlagården i Hordaland  vant prisen for årets kjøtt - naturelle, og stakk også av med prisen Årets matspire. (Foto: Det norske måltid)

Produktene er vurdert etter smak, konsistens, utseende og regional forankring, og finalejuryen har bestått av Bent Stiansen (leder), Wenche Andersen, Gunnar Nagell Dahl, Jan Kåre Johansen og Miriam Østvik Jenssen.

Dette er årets vinnere

Vinner av årets kjøtt – naturelle

Heil lårsteik «Black Turkey», Økodrift Homlagården, Hordaland (også vinner av Årets matspire)

Juryen sier: Vinneren er et nytt produkt med svært positive signaler, og viser nytenkning fra produsentens side. Kjøttet er mørt og saftig med god struktur og med god smak av kalkun. Juryen peker på bærekraften bak produktet. Det er økologisk og kalkunene har fått bevege seg på store, grønne arealer ute. Dette er en framtidsrettet produksjon.

Vinner av Årets kjøtt – bearbeidet

Fenalår av villsau – DalPro Gårdsmat, Sør-Trøndelag

Juryen sier: Vinneren er et produkt med fin farge, kjøttet er mørt og veldig godt på smak. Kjøttet er passe saltet og har en delikat fåresmak. Fenalåret er laget av villsau og har en tydelig identitet. Produktet er en soleklar vinner i sin klasse.

Vinner av Årets meieriprodukt – naturelle og bearbeidet

Kraftkar, Tingvollsost, Møre og Romsdal

Juryen sier: Vinneren er en meget god ost som er resultat av godt håndverk. Osten er en karakterost som er passe modnet. Den kremaktige konsistensen står veldig bra til den kraftige og fyldige smaken.

Vinner av Årets det grønne – naturelle

Piccolotomater, Wiig Gartneri, Rogaland

Juryen sier: Vinneren er et flott produkt med deilig sødme og frisk smak. Alle tomatene i pakken er godt modnet, noe som viser produsentens yrkesstolthet og fokus på godt håndverk, for å gi forbrukeren et godt produkt. En klar vinner i sin kategori.

Vinner av Årets det grønne – bearbeidet

Friskpresset rabarbra naturell, Köhler-pavoljongen, Rogaland

Juryen sier: Vinneren er et flott og delikat produkt med nydelig farge og god smak. Produktets innhold har et godt samsvar mellom produktnavn og ingredienser. Produktet er lekkert emballert, både når det gjelder flaske og etikett, og har en klar historisk og regional identitet.

Vinner av Årets godbit – åpen kategori

Nok en pris til Dybvik-gutta for 321 Ovn. (Foto: Det norske måltid)

Klippfisk 321 Ovn, Jakob og Johan Dybvik AS, Møre og Romsdal

Juryen sier: Vinneren er et meget bra og forbrukervennlig produkt. Forpakningen er fin og produktet representerer nytekning i og med at det henvender seg mot et yngre publikum og er enkelt å bruke. Produktet bidrar med god utnyttelse av fisken og er skinn og benfritt. Dette kan motivere flere til å spise klippfisk, i tillegg til å bruke produktet til flere retter enn bacalao.

Les også: Klippfisk 321 Ovn er årets matfunn (Smak 2014)

Vinner av Årets sjømat – oppdrett naturelle

Vesters (flatøsters), Vest i Havet AS, Hordaland

Juryen sier: Vinneren er et ferskt og rent produkt. Produktet lukter av kai og smaker friskt og deilig av hav. Flatøstersen har et svært delikat utseende og en klar regional identitet. Juryen mener det er flott vi produserer østers i Norge, og håper flere forbrukere får muligheten til å kjøpe produktet i fremtiden.

Vinner av Årets sjømat – bearbeidet

Røkelaks, Ryfylkelaks AS, Rogaland

Juryen sier: Vinneren er et svært delikat sjømatprodukt. Smaken er mild, laksen er optimalt saltet og man får følelsen av at produktet «smelter på tungen». Røykelaksen lukter godt, og kjøttet er akkurat passe fett.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS