Ferie illustrajon Lofoten Festvågtind2

Markerer Friluftslivets år

Minst 100 steder i Norge skal feire åpningen av friluftslivet år 2015 - fra Svalbard i nord til Vest-Agder i sør, og nærmere 200 ordførere skal sove ute. Her finner du oversikten overstedene som markerer starten på et år i friluftslivets tegn.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Den offisielle åpningen av Friluftslivets år 2015 skjer 13. januar i Tøyenparken i Oslo, en dag fullspekket med aktiviteter for hele familien, som gir en god smakebit på friluftslivet for både store og små.

Hele Norge feirer friluftslivet

Men det er ikke bare i Oslo det blir folkefest - «Hele Norge» feirer ute i friluft denne dagen, med store og små åpningsarrangementer på minst 100 steder i landet, i alle landets 19 fylker. Og selvsagt er Svalbard også med, der arrangeres blant annet isbading og verdens nordligste #nattinaturen! Antallet arrangementer landet rundt øker time for time. Under finner du en foreløpig oversikt, følg også med på hva som skjer der du bor.

200 ordførere soverute?

En av de mest spennende aktivitetene er den nasjonale overnattingsutfordringen #nattinaturen – det innebærer at alle som vil, sover ute natt til 14. januar.Om du bor nord eller sør i landet, ta med deg familie og venner og prøv en utenatt du også. Ta gjerne en sovepose-selfie fra der du er og tag bildet med #nattinaturen #soveposeselfie og #få15. Akkurat nå har minst 183 ordførere tatt utfordringen, og mange inviterer sine innbyggere til å bli med og sove ute i sine hjemkommuner, i samarbeid med lokale organisasjoner og foreningen. På Svalbard inviterer for eksempel Longyearbyen hundeklubb alle som har lyst til å sove ute til en fellesleir med 50 polarhunder i Endalen.

Alle kan være med

Ut på tur! (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

– 13. og 14. januar er en feiring av friluftslivet for hele Norge. Vi håper du vil være med å feire på din måte, uansett hvor du bor, enten du skal være med på et arrangement eller ikke - og enten du sover hjemme, eller i en lavvo, på balkongen, eller ved nærmeste vann. Det viktigste er at du tar turen ut og gjør noe du synes er hyggelig! Vi ønsker store og små over hele landet hjertelig velkommen til åpningen av Friluftslivets år, sier informasjonsrådgiver for Friluftslivets år, Karoline Elisabeth Sandborg.

Kle deg godt - spesielt hvis du skal ta en #nattinaturen

Om du er en av de mange som har tatt overnattingsutfordringen, og skal ta en #nattinaturen er det viktig at du kler deg og dine etter forholdene i januar. Det er viktig at dere holder dere varme i løpet av både vinterdagen og vinternatten, varme klær gir bedre friluftslivsopplevelser!

Se hva som skjer 13. januar derdu bor på Friluftslivetsar.no.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS