Black&White Catering1 Tor Holmedal

Nystartet cateringfirma i Rogaland

Cateringfirmaet Black & White Catering ble startet helt på slutten av fjoråret. Selskapet har base på Karmøy i Rogaland, og eies og ledes av kjøkkensjef Tor Holmedal. Selskapets navn skal skildre kontrasten mellom ansatte, men også kontrasten mellom hvilken type mat som leveres.

Publisert

Eier og kjøkkensjef for Black & White Catering, Tor Holmedal, i aksjon. (Foto: Privat)

– Bakgrunnen for oppstarten er mye for min del at min forrige jobb hos anerkjente Kjartan Kjetland hos Extreme Dinners, dessverre gikk konkurs i 2012, og per dags dato har jeg fortsatt aldri opplevd maken til service innstilte mennesker og kvalitetssikring på produkter. Samt også Extreme Dinners' stil over mat og service, er noe jeg unner hver og en eventuell gjest, og vil på nytt nå prøve å gjenskape et lignende konsept gjennom Black & White Catering, forteller Tor Holmedal.

To kokker med fransk inspirasjon

Det klassiske franske kjøkken er på vei ut av regionen, og det motsetter vi oss. Den typiske konservative haugalending har tatt oss godt i mot allerede, og konseptet vårt ser ut til å bli en suksess.

– Vi er to kokker (Tarik Hasnaoui og Tor Holmedal, red.anm.) med bred erfaring, spesielt innen det klassiske franske kjøkken og europeisk mat, som har startet firmaet. Vi opererer etter kundens ønske, og i stedet for en fast meny, har vi tre forskjellige menyer med 20 retter på hver meny. Det vil si 20 forretter, 20 hovedretter og 20 desserter. Deretter setter kunden selv sammen en 3-5 eller 8 retters meny etter eget ønske, forklarer Holmedal videre.

Lokalt og fransk

Tarik Hasnaoui har alltid hatt en liten drøm om å starte for seg selv, gjerne med en ren økologisk restaurant.

– Vi vet vel alle at dette er mer eller mindre «umulig», så resultatet av dette ble at vi slo oss sammen til et mest mulig økologisk, lokalt og «fransk» kjøkken, sier Holmedal.

Kjøkkenet hjem til kunden

– Vi leverer også klassisk catering, alt i fra andelever og trøfler til komle og kjøttkaker. Mye av konseptet spiller på at vi bringer kjøkkenet hjem til gjesten, og lager en kulinarisk opplevelse mens kunden kan nyte en fotballkamp på TV’en en lørdagskveld. Eksempelvis skal småbarnsfamilier uten anledning til å nyte en kveld ute på byen, også ha muligheten for å kunne nyte kvalitetsmat, sier han.

Lokal mat med innslag av molekylær gastronomi

Black&White Catering satser hovedsakelig på lokal mat, men beveger seg også mot molekylær gastronomi – som mozzarellaballonger, flytende jordbær og melonkaviar.

– Vårt lokale slakteri på Nedstrand i Tysvær leverer alltid ferske sorter av sesongens råvarer. Lufttørket skinke fra Suldal, og lokalprodusert Chevre fra Haukeli er også på menyen. Vi tilbyr selvfølgelig også matkurs i alt fra krafter, supper og sauser til rulling av foie gras terrinne og kjøtt i crepinette, melder Holmedal, som legger til at det nystartede selskapet også vi satse på vin og vinkurs.

Du kan også følge firmaet på Facebook

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS