StrindaBøeDalelv

Ung Restaurant 2015 i Trondheim

Onsdag 14. januar det arrangeres «kokkekamp» mellom Trondheims 10 beste restauranter/hoteller, der det inviteres seks 10. klassinger fra 10 ulike ungdomsskoler.

Publisert

Fra Strinda videregående skole med kokk Øyvind Bøe Dalelv på besøk (Foto: Arkiv)

Seks 10. klasseelever fra 10 ungdomsskoler får en drømmedag på 10 av byens beste restauranter/hoteller.

Fest hele dagen

– Denne dagen skal de konkurrerer om beste forberedelser og gjennomføring av en 3-retters middag (lokale råvarer) med oppdekking. Selve konkurransen pågår fra klokka 09:00 til 17:00. Inviterte foreldre, politikere etc. ankommer restaurantene/hotellene kl. 15:00, og middagen varer til kl. 17:00. Skolene/restaurantene konkurrerer mot hverandre, og det skal kåres en vinner. Foreldrene og inviterte gjester(rektor, rådgiver og mat- og helsefaglærer) deltar på middagen som ungdommene lager, presenterer og serverer, opplyser avdelingsleder restaurant- og matfag på Strinda videregående skole, Geir-Rune Larsen.

Dommere

Trondheim Kokkenes Mesterlaug stiller med en hoveddommer og følger teamene gjennom dagen og det skal kåres en vinner om kvelden på Radisson Blu Royal Garden Hotel.

Kriterier: Definert av kokkemesterlauget og arrangør, og vil bli offentliggjort i god tid før dagen gjennomføres.

Målene med konkurransen

Målene med konkurranser er at den skal bidra til * økt rekruttering til restaurant- og matfag/reiselivs bransjer i Trøndelag, * et positivt omdømme til faget og bransjen, * og til

økt oppmerksomhet om Trøndelag som matregion og det Trønderske Matmanifest.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS