Hotellgjester
Hotellgjester

Argentinere mer generøse enn nordmenn

Undrer du på hvilke utenlandske hotellgjester som gir mest i kassa i sommer? Noe overraskende er det reisende fra Argentina som ser ut til å være de mest pengesterke hotellgjestene på kloden. I 2014 slo de både nordmenn og sveitsere på listen over nasjonaliteter som betalte mest for hotell.

Publisert

Illlustrasjonsfoto: Hotels.com

Basert på faktiske bookinger fra reisende over hele verden har hotellsøkesiden Hotels.com i sin halvårige Hotel Price Index sett på hvilke nasjonaliteter punget ut mest for hotell i 2014. Muligens noe overraskende var det argentinere som gikk til topps blant 29 nasjonaliteter som er med i rapporten.

Hotellgjestene fra denne søramerikanske staten betalte i gjennomsnitt 1133 kroner for en hotellnatt på sine utenlandsreiser.

Nordmenn og sveitsere betaler også godt

– Det kan virke som argentinere er opptatt av at overnattingen skal holde høy standard, og er villige til å betale for det. Det er interessant å se at selv om nedgangen i den argentinske økonomien den siste tiden har bidratt til generell reduksjon av forbrukernes kjøpekraft, var argentinernes betalingsvilje i fjor fortsatt høyere enn hos reisende fra land som tradisjonelt har høy levestandard og dermed god råd, som Norge og Sveits, påpeker Yvonne Bonanati fra Hotels.com i en pressemelding.

Spanske gjester er gjerrige

Selv om begge land er med i topp tre, var både sveitsiske og norske hotellgjestene litt mer tilbakeholdne med sitt pengebruk. Reisende fra Sveits betalte i gjennomsnitt 1101 kroner natten på sine utenlandsturer i 2014, mens nordmenn la ut «kun» 1087 kroner i gjennomsnitt.

I andre enden av skalaen, blant de mest økonomiske reisende, befinner seg hotellgjestene fra land som Taiwan, Nederland og Spania. De betalte henholdsvis 813, 852 og 863 kroner for en hotellnatt.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS