Rein Reinflokk Foto Knut Aaserød
Rein Reinflokk Foto Knut Aaserød

En veldig god vinter for reinen

Johan Buljo er ansvarlig for innkjøp av rein hos Norges største leverandør av reinkjøtt og følger nøye med på reindrifta.  Han uttaler seg på bakgrunn av reinflokkene på vidda, samtaler med reineierne og egne observasjoner.

Publisert

Reinflokk i drift på vidda. (Foto Knut Aaserød)

Norges største leverandør av reinkjøtt, Finnmark Rein, varsler at det blir et veldig godt år for slaktesesongen til høsten. – Vi kan velge å vrake i kvalitetskjøtt, sier Johan Buljo, kvalitetssjefen i Finnmark Rein.

– Det ser ut til å bli et mye bedre år i 2015 enn i fjor. Reinen har klart seg mye bedre gjennom vinteren. Dette ser veldig bra ut for det kjøttet som kommer på markedet til høsten, sier Buljo.

Svakt i fjor, topp i år

Johan Buljo. (Foto: Malene Larsen Gaino)

I fjor var et svakt år i deler av fylket med mildvær og frost som la et islokk over deler av beitet. I år sier reindriftsutøverne at det er den beste vintersesongen på mange tiår.

Buljo forventer flere kalver og god kvalitet på kjøttet Finnmark Rein skal kjøpe av reineierne.

Finnmark Rein

Finnmark Rein er Norges største leverandør av reinkjøtt og slakter over 40 000 rein årlig og leverer til alle de dagligvarekjedene. Produktseriene omfatter blant annet indrefilet, ytrefilet, stek, finnbiff etc.

Selskapet selger produkter under merkenavnene Finnmark Rein, Viddas, Folket, Varanger. Selskapet har hovedkontor i Tana i Finnmark.

Følg Finnmark Rein på Facebook

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS