Horeca omslag 0415
Horeca omslag 0415

Siste utgave før sommerferien på vei

Den fjerde utgaven av magasinet Horeca i 2015, og det siste før sommerferien er nå på vei til abonnentene. I dette nummeret kan du blant annet lese store reportasjer om Bent C. Danielsen, nordmann som leder en stor hotellgruppe i Storbritannia, og om designhotellet First Hotel Grims Grenka i Oslo.

Publisert

Omslaget på Horecas fjerde utgave i 2015. (Foto: The Vineyard Group - Morten Holt/Layout: Tove Sissel Larsgård)

The Vineyard Group (uttales vinnjard) har hovedkontor i Newbury i West Berkshire i England. Byen ligger en times kjøring vest for London, og det er også i dette området gruppen har flest hoteller, deriblant flaggskip-hotellet The Vineyard.

Bent C. Danielsen har i lengre tid arbeidet i England, men var innom Hunderfossen Hotell & Resort i 2013 og 2014, før han dro tilbake til Newbury og stillingen som Director of Operations for hotellgruppen.

Les mer om The Vineyard Group og også portrettet med Bent C. Danielsen i Horeca nummer 4 2015

Du kan abonnere på Horeca her

Grims Grenka i medvind

First Hotel Grims Grenka ble åpnet med brask og bram i 2008 – den gang som det eneste hotellet i Design Hotels i Norge. Det første året pekte pilene rett til værs, men så kom finanskrisen, og det smalt skikkelig i murveggene i Kongens gate. I perioden 2009-2011 var tallene ildrøde.

Men etter en lang og omfattende snuoperasjon, ser det nå lyst ut for First Hotels sitt flaggskip i Norge. Designhotellet har doblet omsetningen på tre år.

Les mer om First Hotel Grims Grenka og om First Hotels i Horeca nummer 4 2015

Bartender med ny stil

"

Mathias Alsén, barsjef på First Hotel Grims Grenka. (Foto: Morten Holt)

På First Hotel Grims Grenka arbeider også barsjef Mathias Alsén.

Han byr Oslos bargjester på helt nye smakskombinasjoner, helt nye måter å presentere drinkene på og helt nye måter å lage dem på. Hans banebrytende og nye stil ble nylig belønnet med plass i den anerkjente bartenderkonkurransen Bacardi Legacy Cocktail Competition i Sydney i Australia, der han forsvarte de nordiske fargene med drinken «Turning Leaves».

Les mer om Mathias Alsén i Horeca nummer 4 2015.

Topp lønnsomhet med lokale råvarer

To Rom og Kjøkken i Trondheim er en av bransjens mest lønnsomme kvalitetsrestauranter. Suksessen er tuftet på lokale råvarer.

To Rom og Kjøkken åpnet 10. oktober 2005. Gründere var Roar Hildonen, Ole-Erik Holmen-Løkken og Alexander Skjefte. 10 år senere er Roar Hildonen fremdeles daglig leder, mens Skjefte er restaurantsjef.

To Rom og Kjøkken er vår typebedrift i Horeca nummer 4 2015

Du kan abonnere på Horeca her

Fra sykehusmat til sørafrikansk gjestehus

Kokken Johanne Pareliussen hadde en sikker og god jobb som driftsleder på Oslo Universitetssykehus Ullevaal, men ønsket å prøve noe nytt – og havnet som daglig leder for et gjestehus på kysten i Sør-Afrika.

Johanne og samboer Thomas Framnes forlot Norge og overtok Le Gouverneur Guesthouse i august 2014. Gjestehuset ligger i Camps Bay, om lag 10 minutters kjøretur fra sentrum av den sørafrikanske storbyen.

Les mer i Horeca nummer 4 2015

Norsk på menyen

Kokken Thomas C. Engum Madsen (38), til daglig å finne på Quality Hotel Edvard Grieg i Bergen, har gjennom flere år irritert seg over dårlig utenlandsk bestikk på mange norske spisesteder. Det endte til slutt opp med bestikket Sofie fra HardangerBestikk, som er blitt lansert i år.

Lier-bonden Marius Egge har klart det ingen andre har gjort før ham. Gardbrukeren fra Lier er på markedet med norskprodusert musserende vin laget etter champagnemetoden.

Du kan lese mer om HardangerBestikks nyskapning og Marius Egges Egge One i nummer 4 av magasinet Horeca i 2015.

Ellers finner du blant annet større reportasjer om Matomsorgsprisen, Storkjøkkensenterets satsing og om vin og mat i denne utgaven.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Bransjenytt, Nytt om navn, Landet Rundt, Norden Rundt, Verden Rundt, Produkter, Bransjejus og Bransjekalender.

God lesning!

Du kan abonnere på Horeca her

Du kan også abonnere gratis på nyhetsbrev fra Horecanytt.no her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS