Knut G. Heje (til venstre) takker til høsten av, og lar tidligere Mills-sjef Knut K. Heje (til høyre) overta konsernledelsen i Agra. Samtidig blir Chris Samways ny administrerende direktør i Mills. (Foto: Agra/Mills)
Knut G. Heje (til venstre) takker til høsten av, og lar tidligere Mills-sjef Knut K. Heje (til høyre) overta konsernledelsen i Agra. Samtidig blir Chris Samways ny administrerende direktør i Mills. (Foto: Agra/Mills)

Lederskifte i Agra og Mills

Etter 42 år i sjefsstolen i Agra, takker Knut G. Heje (69) av. Høsten 2020 overtar Mills-sjef Knut K. Heje (43) konsernledelsen. Samtidig blir Christopher Samways (48) ny administrerende direktør for Mills.

Publisert

Høsten 2020 skjer det endringer i ledelsen i Agra, et av Skandinavias ledende mat- og merkevarekonsern, som består av selskapene Mills, Foodmark og Stryhns.

Tar over sjefsstolen i Agra

Med effekt fra 1. september 2020 vil følgende endringer gjennomføres: Knut K. Heje (43), som de siste fire årene har vært administrerende direktør i Mills, blir ny konsernsjef i Agra. Han erstatter Knut G. Heje (69), som har ledet konsernet siden 1978. Sistnevnte blir ny styreleder i Agra.

Knut K. Heje har arbeidet i Mills i 11 år. De første sju årene som CFO med ansvar for økonomi, kategoriutvikling, innkjøp og forretningsutvikling. Han har vært administrerende direktør i Mills AS siden 2016.

Fra tidligere har han erfaring som salgs- og markedsdirektør i Microsoft Advertising i Norge og som finansiell rådgiver i Goldman Sachs i London. Han har en MBA fra Harvard Business School og en Bachelor of Commerce med Honours fra University of British Columbia.

Samways overtar som sjef i Mills

Chris Samways blir ny administrerende direktør i Mills. (Foto: Mills)
Chris Samways blir ny administrerende direktør i Mills. (Foto: Mills)

Christopher Samways (48), blir ny administrerende direktør i Mills, og vil rapportere direkte til Knut K. Heje. Samways kommer til Mills fra stillingen som administrerende direktør i Maarud, og vil tiltre i løpet av september 2020.

Samways har 25 års erfaring fra Kraft/Mondelez-systemet og Estrella Maarud. I Kraft har han hatt lederroller innenfor marketing, innovasjon, kategoriutvikling og salg - både i Storbritannia og Norge/Norden. Han var nordisk marketing-direktør i Estrella Maarud-konsernet fra 2009 til 2015 og har vært administrerende direktør i Maarud siden 2015.

Samways har en Bachelor of Arts med Honours i Marketing og fransk ved Lancaster University. Han er engelsk, men har bodd i Norge de siste 20 årene.

Gir seg etter 42 år som leder i selskapet

Avtroppende konsernsjef Knut G. Heje sier det er naturlig at han nå, etter 42 år som leder i selskapet, trer til side fra daglig drift.

– Dette har vært en fantastisk dynamisk og spennende periode for Agra som har utviklet seg fra en omsetning på 70 millioner i 1978 til, i mine øyne, å bli et av Skandinavias flotteste merkevarebaserte næringsmiddelkonsern med over 4 milliarder i omsetning i dag, sier Knut G. Heje i en kommentar.

Satser på bærekraftig matvareproduksjon

Agra satser på bærekraftig matvareproduksjon og sterke merkevarer over hele Skandinavia. Konsernet har i dag et særlig utviklingssøkelys på plantebaserte matvarer.

– Bevisste forbrukere driver markedet i en stadig mer bærekraftig retning. Med våre merker og solide medarbeidere er vi godt posisjonert i alle de skandinaviske landene. Gjennom kategoriutvikling, innovasjon og tett samarbeid med våre kunder skal vi fortsette å utvikle oss organisk. I tillegg gir vår solide balanse oss et betydelig handlingsrom for ytterligere vekst og oppkjøp. Etter elleve år i Mills ser jeg frem til å jobbe mer aktivt med utviklingen av hele konsernet, sier påtroppende konsernsjef Knut K. Heje.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS