Onda. (Foto Morten Holt)
Onda. (Foto Morten Holt)

Onda blir historie

Onda legges ned. Det verdenskjente restaurantkonsernet Hakkasan overtar virksomheten ytterst på Aker brygge.

Publisert

– Jeg er stolt over at de valgte oss foran Stockholm og København, sier administrerende direktør i Fursetgruppen, Gjøran Sæther.

Restaurantene til Hakkasan regnes for å være blant de mest trendy i verdensmetropolene London, Los Angeles, Dubai og Shanghai.

Første nord for London

I nærmere ett år har Fursetgruppen og Norwegian Property forhandlet med eierne bak den eksklusive restaurantkjeden. Mandag 3. juli ble kontrakten underskrevet. I april 2017 skal Norges første Hakkasan-restaurant åpnes.

– Det er første restaurant de åpner nord for London. Jeg er utrolig stolt over at de valgte oss foran Stockholm og København, sier Sæther.

Globalt

Hakkasan åpnet den første restauranten i London i 2001, og har i dag en rekke restauranter og hoteller og nattklubber over hele verden.

– Det er et «se- og bli-sett-sted». Når filmstjernene er ute og tar seg en øl, så er det gjerne på et Hakkasan-sted, sier kommersiell direktør i eiendomsutviklerselskapet Norwegian Property Tore Heldrup Rasmussen til Finansavisen.

Han forteller at beliggenheten, det maritime og besøkstallene var avgjørende, som viser til at 12 millioner besøkende er innom Aker Brygge i løpet av året.

I løpet av 2017 er dette tallet ventet å stige til nærmere 15 millioner.

April neste år

Selve restauranten blir liggende i lokalene der restauranten Onda holder til i dag.

Leiekontrakten med Onda går til 1. september. Deretter skal bygget pusses opp, før Hakkasan Group flytter inn i april neste år med konseptet «Ling Ling by Hakkasan»

Investeringsbeløpet holdes hemmelig, ifølge Finansavisen.

– Oslo kommune har godkjent at vi kan bygge en ny takterrasse. Ellers er det plass til 180-200 inne i restauranten, i tillegg til uteserveringen, forteller Rasmussen.

Les mer på Onda.no

– Mangler globale aktører

Ifølge en pressemelding fra Hakkasan Group er Ling Ling et av dere voksende «dining»- konsepter. Hakkasan Group åpnet sin første «Ling Ling» på Mykonos i Hellas i fjor. Snart åpnes også en «Ling Ling» i Marrakech, før Oslo står for tur neste år.

– Norge er hjemmet til noen av verdens flinkeste kjøkkensjefer, og Oslo har flere restauranter med stjerner i Michelin-guiden. Likevel mener vi Norge er underrepresentert når det kommer til globale «high end»-restauranter. Det gir en unik mulighet for Ling Ling og Hakkasan Group, mener toppsjef Nick McCabe i en pressemelding.

Asiatisk kjøkken

– Hakkasan kommer med nøkkelpersonell, og samarbeider ellers med Fursetgruppen om driften. Prisnivået blir «medium pluss». Konseptet er basert på det asiatiske kjøkkenet, med skandinaviske råvarer og en europeisert og amerikanisert vri. Dette er et unikt konsept som ikke finnes i Norge, sier Sæther.

Les mer på Hakkasan.com.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS