Kjersti Sundby på Sundbytunet på Jessheim. (Foto: Arkiv)
Kjersti Sundby på Sundbytunet på Jessheim. (Foto: Arkiv)

Ølfestival med kvinner i sentrum

Sundbytunet Bryggeri og Destilleri arrangerer i samarbeid Gulating Pub førstkommende fredag og lørdag ølfestival med bryggerier der kvinner sitter ved roret.

Publisert

På helgens ølfestival vil fremtredende blant annet kvinner fra Tonga Gårdsbryggeri, Aja, Lysefjorden, Sundbytunet Bryggeri & Destilleri og Gulating Pub være representert.

Bak festivalen står Kjersti Sundby fra Sundbytunet Pub & Destilleri, Else Skår i Gulating og Geir Kristensen i Smaken av Sundbytunet.

Ølfestivalen på Sundbytunet arrangeres fredag kveld, 10.juni og lørdag 11.juni.

Kvinnene i sentrum når det i helga arrangeres ølfestival på Sundbytunet - i regi Kjersti Sundby (til venstre). (Foto: Arkiv)
Kvinnene i sentrum når det i helga arrangeres ølfestival på Sundbytunet - i regi Kjersti Sundby (til venstre). (Foto: Arkiv)

– Revolusjon i ølbransjen

Det har i løpet av de siste to årene vært en revolusjon innenfor den norske ølbransjen med en eksplosiv økning i antall norske mikrobryggerier. Til tross for at ølbrygging i dag blir sett på som et mannsyrke, var det tidligere kvinnene på gårdene rundt omkring som stod for det meste av ølbryggingen. Vi syntes det derfor var på tide å sette dagens bryggeridamer i fokus, sier daglig leder Kjersti Sundby i Sundbytunet Bryggeri & Destilleri.

– Generelt så tror jeg at det er en økende interesse for øl og hvor gøy øl egentlig er blant kvinner. Vi i Gulating Pub ønsker å spre kunnskapen om øl og norsk ølkultur blant kvinner og gleder oss til helgens ølfestival, sier daglig leder Else Skår i Gulating Pub.

Også ølfestival for kvinner på kvinnedagen

Ølfestivalen som setter søkelys på bryggeridamer i Norge, akkurat som ølfestivalen "Humlepupp" gjorde på kvinnedagen (8. mars) tidligere i år. Bak den festivalen sto Maya Borrevik, Julie Amundsen og Ida Charlotte Lien Rømcke.

Her var alle bryggerier representert av kvinner, og det var fokus på kvinner og øl i historien. "Ølhund" Trine Schei Grande (V) var også tilstede og holdt et lite foredrag.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS