Odd Johan Nelvik med den nye Fiskersnapsen, der flasken kan pantes. (Foto: Det Norske Brenneri)
Odd Johan Nelvik med den nye Fiskersnapsen, der flasken kan pantes. (Foto: Det Norske Brenneri)

Nå kan du pante akevittflasken

I juli-slippet på Vinmonopolet kom den første norske akevitten med pante-merke. Det er Det Norske Brenneri i Grimstad som nå lanserer sin helt nye Fiskersnaps på PET-flaske. Laget av fiskere til fiskere.

Publisert
Fiskersnaps fra Det Norske Brenneri. (Foto: Det Norske Brenneri)
Fiskersnaps fra Det Norske Brenneri. (Foto: Det Norske Brenneri)

Plastflasker har betydelig lavere klimaavtrykk enn glassflasker. Med pant sikres resirkulering og at flaskene ikke havner i naturen. Vinmonopolet vil i årene som kommer lansere flere vin- og brennevin med pantemerke på etiketten.

– Det Norske Brenneri synes det er flott å være først ut med vår norske akevitt med pantemerke, sier daglig leder hos Det Norske Brenneri, Odd J. Nelvik.

Opptatt av natur og miljøvern

Rekorder på flasken. (Foto: Det Norske Brenneri)
Rekorder på flasken. (Foto: Det Norske Brenneri)

– Fiskere, enten de er yrkesfiskere eller sportsfiskere, er opptatt av naturen og miljøvern. Mange er aktive og rydder langs strender og elver for å få bukt med forsøpling. Og alle undersøkelser viser at med pantemerke blir over 95 prosent av alle flasker levert i retursystemet og gjenvunnet, forteller Nelvik.

Nelvik er selv ivrig sportsfisker og har nå laget sin egen fiskersnaps. Den kommer i en hendig halvliters-flaske, som er lett å ta med seg i sekken på fisketuren.

– Denne akevitten er bærekraftig fra innerst til ytterst. Laget på potetsprit, der det kun brukes poteter som ellers ville ha blitt kastet. Og selvsagt med grønne vekster – urter, blomster og krydder fra naturen, forteller Nelvik.

Storfangst belønnes

Fiskersnapsen har en smak av eple og plomme, dernest svalende karve og frisk mynte. Avslutter mot søt lakris og vedvarende Madeira. Fiskersnapsen blir tilgjengelig i polets basisutvalg.

På flasken er det også informasjon om alle rekord-fiskene både i saltvann og ferskvann. Så da vet man straks om man har fanget selveste norgesrekorden. Skulle det skje vil Det Norske Brenneri gjerne ha foto av storfangsten. Alle rekorder vil belønnes, melder Det Norske Brenneri i pressemeldingen.

Fiskersnaps

Varenummer: 11063202

Pris: 279,60 kroner (500 ml)

Fiskersnaps er i salg i basissortimentet på Vinmonopolet fra 5. juli 2019.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS