Fenalår til bedømming. (Foto: KLF)
Fenalår til bedømming. (Foto: KLF)

Disse deltar i NM i kjøttprodukter 2016

18 grillprodukter, 190 pølser, 40 forskjellige bacon samt 140 spekepølser og spekemat.

Publisert

– Norske forbrukere som ønsker å nyte våren med ekstra god kjøttmat, bør følge med når resultatene blir lagt ut 3. mai. Produktene som oppnår gull i konkurransen skal være det ypperste av norsk grill-, pølse- og spekemat, sier Svein-Erik Eide, ansvarlig for mesterskapet.

Foto: KLF
Foto: KLF

Kvalifiserte dommere bedømmer

– Selv om smak er individuelt, finnes det kriterier for hvordan en del produkter bør smake og hvordan de skal produseres for å få den riktige konsistensen, smaken og utseende. Under Norgesmesterskapet er det i aksjon høyt kvalifiserte dommere som kjenner sin wiener.

De 530 produktene som er inne til bedømming blir fordelt på fem panel med fagdommere. Dommerne vurderer både hvordan produktet smaker og hvordan arbeidet er utført.

Se listen over alle deltakende bedrifter og skoler lengre ned i saken.

– NM utfordrer og inspirerer

Den årlige konkurransen er den viktigste arenaen for testing av egne produkter for kjøttbransjen.

– Vi har mange gode kjøttbedrifter i Norge, og gjennom konkurranse blir de enda bedre. Norgesmesterskapet utfordrer og inspirerer bedriftene, sier Eide.

Alle de deltakende bedriftene får skriftlige tilbakemeldinger og forslag til forbedringer. Dommerne er nådeløse mot dem som serverer smakløse produkter med slapp konsistens.

Fra små til store

– Når man ikke opp, gjelder det å notere seg responsen, justere oppskriften og komme tilbake for revansje neste år. Det har hendt at full slakt et år har gitt medalje året etter, sier Eide.

De siste årene har flere av de små lokalprodusentene meldt seg på i NM.

I konkurransen måler de krefter mot de store kjøttbedriftene som Fatland, Grilstad, Leiv Vidar, Stabburet, Nortura, Finsbråten og Nordfjord Kjøtt.

Disse deltar i NM i kjøttprodukter

Dette er bedriftene som deltar i NM i kjøttprodukter 2016 (alfabetisk rekkefølge)

A.Strøm-Larsen AS

Aron Mat AS

AS Svindland

AS Sætersdalen

Bekkereinan AS

Bjerke Spekemat og delikatesse AS

Brandbu Pølsemakeri AS

Brødr Ringstad AS

Den Stolte Hane Jæren AS

Fatland Sandefjord AS

Fatland Ølen AS

Finsbråten AS

GL-Hotelldrift AS

Grilstad AS

Grilstad Storkjøkken

Grøstadgris AS

Gunnar Ruud Catering AS

Gårdsand AS

H.Mydland AS

Halsan Kjøtt AS

Heidal Landbruks Produkter

Heidrun AS

Helgeroa Spekevarer AS

Holmens AS

Høvikveien Kjøtt og Kolonial AS

Håland Kjøtt AS

Inderøy Slakteri AS

Ingebrigtsen Kjøtt AS

Jens Eide AS

John Haugen AS

Johs Jacobsen Kjøtt AS

Kløverkjøtt AS,

Kuraas AS

Manstad Kjøtt AS

Mathuset Jacob's Holtet

Myra Gård Richard Hanssen

Nordfjord Kjøtt AS

Norfersk AS

Norsk Kylling AS

Nortura SA

Ole Ringdal AS

Orkla Foods Norge AS avd Vossafår

Per's Kjøkken AS

Røroskjøtt AS

Sangnæspølsa AS

Skjåk Turistheim/Skeid kro AS

Slakter Eftedal AS

Smedstuen Gård AS

Solberg Pettersen AS

Stange Gårdsprodukter AS

Stene Gård

Sørlandskjøtt AS

Tind Spekevarer AS

Tomi's kjøtt- og pølsespesialiteter AS

Toten Kjøtt AS

Unil AS

Vinje Slakteri AS

Vossakjøt AS

Ytterøykylling AS

Åkeberg Skoglunn Pølsemakeri AS.

Disse videregående skolene deltar i NM i kjøttprodukter 2016

Breivika Maritime VGS

Bryne VGS

Etterstad VGS

Greveskogen VGS

Nannestad VGS

Raufoss VGS

Strinda VGS

Tangen VGS

Åssiden VGS

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS