Sjømatkonferanse helt sør i Norge setter spor

Konferansen Sjømat på Sørlandet her opparbeidet seg høy status, og neste uke er det igjen duket for en ny konferanse helt på sørtuppen av Norge – med et hav av kjente kokker på plass.

Publisert
Diego Munoz og Magnus Nilsson kommer til Sjømat på Sørlandet i neste uke.
Diego Munoz og Magnus Nilsson kommer til Sjømat på Sørlandet i neste uke.

I år er det sjømat og lokalmat som er tema, og blant gjestene denne gangen finner vi blant andre den svenske kokken Magnus Nilsson fra Fäviken, Sven Erik Renaa fra Renaa og Diego Munoz fra anerkjente Astrid y Gastòn.

Sven Erik Renaa deltar.
Sven Erik Renaa deltar.

Nordisk Lokalmatkonferanse

I år har konferansen også fått navnet Nordisk Lokalmatkonferanse, og i den forbindelse er også Matmerks direktør Nina Sundqvist på plass.

Konferansen, som starter mandag 4. april, men med hoveddel tirsdag 5. og onsdag 6. april, arrangeres på Rosfjord Strandhotell i Lyngdal, og arrangeres i samarbeid med ASKO, Fiskeeksperten Reinhartsen, USUS og Rosfjord Strandhotell.

Matmerks direktør Nina Sundqvist er på plass.
Matmerks direktør Nina Sundqvist er på plass.

Setter spor

Konferansen har utviklet seg til å bli en av landsdelens viktigste arenaer for matsatsning, og den har satt spor.

– Foredragsholdere i verdensklasse har inspirert vår landsdel og besøkende utenifra til å utvikle unike matopplevelser. Konferansen har også bidratt til at Sørlandet har fått sitt eget matmanifest og et klarere fokus på matopplevelser som et konkurransefortrinn for hele regionen, melder Kathrine Ubostad i arrangementskomiteen.

Lite hotell med mye blest

– Dette året feirer vi fem år, og i all beskjedenhet synes vi det er ganske utrolig at et lite hotell i Lyngdal får besøk av verdens største kokkestjerne gang etter gang. Dette året har vi også mange store profiler – kanskje størst blant dem er Magnus Nilsson. Når Netflix laget TV portretter av verdens beste kokker, var han et naturlig valg. Han er virkelig en global kjendis i matverden, og dermed mye profilert i media Vi gleder oss til å få besøk, skriver Kathrine Ubostad på Rosfjord Strandhotell og Lindesnes Havhotell i meldingen.

Les hele programmet på Sjomat-sorlandet.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS