Er du årets sjømatkokk?

Nå kan du melde deg på Årets sjømatkokk. Konkurransen arrangeres i Bergen lørdag 11. juni.

Publisert

Konkurransen, som med årene er vunnet av flere av landets aller beste kokker, er en viktig del satsningen på å inspirere både publikum og bransjen for å øke interessen for, og bruken av sjømat.

Konkurransen gjennomføres i år lørdag 11. juni 2016 under Hansadagene i Bergen Sentrum.

I tillegg til heder og ære, får vinneren av Årets Sjømatkokk en gavesjekk på 15 000 kroner.

Kjente kokker har vunnet

I fjor var det Thomas Faa fra Charles & De i Sandnes som vant konkurransen, og andre tidligere vinnere er blant andre Odd Ivar Jørgensen (NordØst i Trondheim), Kåre André Hjartholm fra Brygga 11 (vant også NM i kokkekunst 2015), Thomas Johansen Borgan (også vunnet NM i kokkekunst), Petter Beyer (også vunnet Linie Award) og Christian A. Pettersen (NM-vinner og nummer to i årets kokk 2015)

Arrangøren inviterer

Dette skriver arrangøren i invitasjonen:

«Er du glad i en utfordring og synes det er gøy å konkurrere? Da er dette muligheten for deg!

Her får du vist dine ferdigheter og lekt med din kreativitet blant kokkekollegaer fra hele landet. Send inn oppskrift på din beste hovedrett av utvannet tørrfiskfilet med bilde, og legg ved CV med nødvendig kontaktinformasjon samt jakkestørrelse. Blant de innsendte bidragene vil vi plukke ut de beste kandidatene til konkurransen»

Påmelding sendes til sjomatkokken@gmail.com senest innen 05.05.2016

Oppgaven

I konkurransen skal det lages tre ulike sjømatretter; to som fingermat/småretter og én hovedrett.

De to fingermatrettene må lages på grunnlag av en «overraskelseskurv», der råvaren presenteres før konkurransen starter. Disse skal anrettes på fat eller små skåler til 12 personer.

Hovedretten skal bestå av 60 % tørrfisk og lages i seks porsjoner. Råvarer utover hovedråvaren tar deltakerne med selv, for øvrig henvises det til gjeldende retningslinjer i Nordiske konkurranseregler. Deltakerne får 30 minutter til planlegging av fingermatrettene før konkurransestart. Deltagerne starter med 5 minutters intervall og konkurransetid er 3 timer til den første fingermatretten serveres, deretter 30 minutter mellom de neste rettene.

Her finner du Årets sjømatkokk på Facebook

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS