Lerøy sponser Bocuse d’Or Norge

Stiftelsen Bocuse d’Or Norge har inngått en sponsor- og samarbeidsavtalen med Lerøy Sjømatgruppen.

Publisert
Styreleder i foreningen Bocuse Akademiet, Lars Erik Underthun. (Foto: Morten Holt, arkiv)

– Lerøy Sjømatgruppen er en solid leverandør av sjømat som vi kjenner fra mange år tilbake, og vi er veldig fornøyd med å ha formalisert vårt samarbeid i en langsiktig avtale. Vi setter stor pris på at de nå gjennom sponsorat direkte i stiftelsen Bocuse d’Or Norge blir deltaker i å løfte kompetanse og muligheter for våre unge norske kokker i internasjonale konkurranser, sier styreleder i foreningen Bocuse Akademiet, Lars Erik Underthun, i en pressemelding.

Daglig leder i Stiftelsen Bocuse d'Or Norge, Arne Sørvig. (Foto: Morten Holt)

– God lokal forankring

Som landsdekkende leverandør av sjømat til storkjøkkenmarkedet, har Lerøy Sjømatgruppen en god lokal forankring i norsk produksjon og ved norske fiskemottak.

– Bocuse d’Or Norge kjenner godt grossistene som er samlet i Lerøy Sjømatgruppen, og ser frem til å samarbeide med en sjømataktør som setter råvarekvalitet, kompetanseutvikling, nytenking og spesialtilpasning til sine kunder høyt på sin egen agenda i det daglige, sier daglig leder i Stiftelsen Bocuse d’Or Norge, Arne Sørvig.

Administrerende direktør i Lerøy Sjømatgruppen, Bjørn Jacobsen.

Gjennom samarbeidsavtalen viser Lerøy Sjømatgruppen betydningen av at norske kokker fortsetter å prestere på internasjonalt toppnivå, i dette tilfellet gjennom konkurranser som Årets kokk i Norge og Bocuse d’Or Lyon, Frankrike.

Første gangen direkte med stiftelsen

Avtalen bidrar med frie midler til stiftelsens rolle og arbeid som «Olympiatoppen for norske mesterkokker» og de to hovedprosessene Veien til Årets kokk og Veien til Lyon. Lerøy Sjømatgruppen har i flere år samarbeidet med norske kandidater til verdensmesterskapet Bocuse d’Or, men dette er første gang gruppen inngår avtale med stiftelsen direkte. Samarbeidsavtalen er dermed ikke knyttet opp til en kandidat især, men også til fortidige og fremtidige kandidater, og har derfor lang varighet.

– Bocuse d' Or er et spennende og riktig nettverk for Lerøy Sjømatgruppen og samarbeide med for å øke fokus på ferske råvarer, unik fagkunnskap, kvalitet og kreativitet. Dette vil skape flere fantastiske sjømatopplevelser for restaurantgjester så vel som i de tusen hjem, sier administrerende direktør i Lerøy Sjømatgruppen, Bjørn Jakobsen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Bocuse d’Or

* Bocuse d’Or arrangeres i Lyon slutten av januar annet hvert år (oddetallsår).

* Konkurransen ble grunnlagt av Paul Bocuse, og ble arrangert for første gang i 1987. Da deltok Arne Brimi for Norge.

* Bocuse d’Or er verdens mest anerkjennende kokkekonkurranse, og selv om det bare regnes som et «uoffisielt VM», så er det akkurat denne konkurransen alle kokker drømmer om å vinne.

* Norge har vunnet konkurransen fem ganger, i 1993 (Bent Stiansen), 1999 (Terje Ness), 2003 (Charles Tjessem), 2009 (Geir Skeie) og 2015 (Ørjan Johannessen). I tillegg har Norge sølv fra 1991 (Lars Erik Underthun) og 2005 (Tom Victor Gausdal), og bronse fra 1997 (Odd Ivar Solvold) og 2011 (Gunnar Hvarnes).

Bocuse d’Or Europe

* Bocuse d’Or Europe arrangeres annet hvert år (partallsår), og regnes som et «uoffisielt EM» for kokker. De 12 beste nasjonene i denne konkurransen kvalifiseres automatisk til finalen i Bocuse d’Or året etter.

* Konkurransen blir arrangert utenfor Frankrike, og ble første gang arrangert i Stavanger i 2008, deretter i Genève i 2010, Brussel i 2012, Stockholm i 2014 og nå i 2016 i Budapest.

* Norge har vunnet konkurransen to ganger, i 2008 (Geir Skeie) og i 2012 (Ørjan Johannessen). I tillegg har Norge en sølvmedalje fra 2010 (Gunnar Hvarnes) og en bronse fra 2014 (Ørjan Johannessen)

* Her finner du den totale medaljestatistikken for Bocuse d’Or gjennom tidene (inkludert Bocuse d’Or Europe) (per mars 2016)

* I tillegg til Bocuse d’Or Europe, arrangeres det også regionale kvalifiseringer til hovedkonkurransen i Lyon i Latin-Amerika og Asia.

* Årets Bocuse d’Or Europe 2016 arrangeres i Budapest i Ungarn 10. og 11. mai. Norges kandidat er Christopher William Davidsen.

* Les også mer på Bocusedor.com

Lerøy Sjømatgruppen

* Lerøy Sjømatgruppen er en landsdekkende leverandør av sjømat og spesialprodukter til alle kundegrupper innen storkjøkkenmarkedet; hotell, restaurant, kantine og offentlig sektor.

* Lerøy Sjømatgruppen er representert gjennom åtte sjømatgrossister, hvor den lokale forankring og tilstedeværelse med produksjon og fiskemottak, gir tilgang på fersk sjømat og mulighet for spesialtilpasning for kunden.

* Gjennom et bredt nettverk av kvalitetsleverandører, skaffes det varer fra alle verdenshjørner. I sortimentet til Lerøy Sjømatgruppen finnes det et mangfold innenfor sjømat, skalldyr, kjøtt og vilt.

* Les mer på Leroyseafood.com

 

Powered by Labrador CMS