I dag åpnes Scandic Flesland

Med miljøvennlige løsninger og det siste innen teknologi, åpner i dag det som blir Vestlandets største konferanse- og eventhotell, ifølge Scandic Hotels.

Publisert
Scandic Flesland Airport åpnet i dag, mandag 3. april.
Scandic Flesland Airport åpnet i dag, mandag 3. april.

Scandic Flesland Airport setter en helt ny standard for flyplasshoteller.

– Dette er en stor dag for oss som jobber på hotellet. De siste månedene har vi jobbet på spreng for å gjøre alt klart til å ta imot de første gjestene. Nå ser vi frem til å yte topp service og skape gode opplevelser for gjestene, sier Birte Hevrøy, hotelldirektør på Scandic Flesland Airport, i en pressemelding.

Fra resepsjonsområdet.
Fra resepsjonsområdet.

Satser internasjonalt

Med åpningen av Scandic Flesland Airport får Vestlandet konferansehotellet som markedet har etterspurt i lengre tid. Med en møtekapasitet på over 1800 personer, flere fleksible storsaler, 25 møterom og 300 rom, vil det nye Scandic-hotellet kunne romme alt fra store konferanser til eventer, messer og konserter. Hotelldirektøren har store ambisjoner.

Restaurant Flight Mode.
Restaurant Flight Mode.

– Det er ingen grunn til at ikke Bergen skal konkurrere med de andre nordiske storbyene. Med åpningen av den nye terminalen på Flesland får vi direkteruter til 70 destinasjoner rundt om i verden. Vi skal satse stort, også mot det internasjonale markedet, sier Hevrøy.

Ung lederteam på plass

For å klare dette har Hevrøy fått på plass et ungt lederteam, med høy kompetanse, driv og tempo. Et perfekt team for å drifte et flyplasshotell bygget for fremtiden.

– Vi blir allerede på folkemunne kalt for «gullhotellet» på grunn av vår karakteristiske fasade, men det virkelige gullet befinner seg på innsiden i form av våre medarbeidere. Her vil for eksempel gjestene møte frokostkokken ansikt til ansikt i frokostrestauranten, og hvor mange andre steder vil du få servert en deilig frokost med varme og kalde retter allerede fra kl. 04.00, sier Hevrøy.

Les også: Ungt lederteam på Scandic Flesland

Fra lobby-området på det nye hotellet.
Fra lobby-området på det nye hotellet.

Det siste innen miljø og teknologi

Hotellbygget har innovative, energibesparende løsninger og er derfor oppført med energiklasse A. Solfangeranlegget fanger nok energi til å kunne varme opp hele hotellets dagsbehov for tappevann. Energibrønnene skaper nok passiv kjøleytelse til å kjøle ned hele bygget.

– Hotellet oser av god kvalitet og gjennomtenkte valg, både når det gjelder materialvalg, bruk av den nyeste teknologien og miljøvennlige løsninger. Det vil også prege driften av Scandic Flesland Airport. På hotellet vårt kan gjester overnatte, ha møter og konferanser med god samvittighet, sier Hevrøy.

Styrker seg i Bergen

Administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold, er strålende fornøyd med det nye hotellet som vil styrke hotellkjedens posisjon i Bergens-regionen ytterligere.

– Jeg vil rette en stor takk til gårdeier BGO Bygg AS for tilliten de har vist Scandic ved å la oss drive dette fantastiske hotellet. Fra dag én har prosessen vært svært god, preget av felles og store ambisjoner. I dag kan vi endelig vise frem resultatet til alle våre gjester, sier Steen-Mevold.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Scandic Flesland Airport

 • Ligger 300 meter fra den nye terminalen på Flesland lufthavn som åpner i august
 • 300 rom, hvorav 30 tilgjengelighetsrom, fire kjøkken, bar, treningssenter og to restauranter; Flight Mode og italienskinspirerte Popolo
 • 25 møterom med møtekapasitet på opptil 1800 personer
 • Den største konferansesalen er på hele 1000 kvm med kapasitet på 1100 personer
 • Hotellet huser ytterligere en storsal på nesten 500 kvm og kapasitet på 600 personer
 • 4000 kvm garasje i kjeller, egnet også til utstillingsområde
 • Uteområde på 700 kvm, hvorav 270 kvm er dekket av et skyvbart tak med lyssetting
 • Takterrasse på 300 kvm med utsikt mot rullebane og sjø
 • Totalareal 23 650 kvm
 • Oppført etter TEK10 med energiklasse A
 • Solfangeranlegg på 60 kvm som fanger nok energi til å varme opp hele hotellets dagsbehov for tappevann
 • To energibrønner på 50 x 200 meter, som skaper nok passiv kjøleytelse til å kjøle ned hele bygget uten kjølemaskin 
Restaurant Popolo.
Restaurant Popolo.
Powered by Labrador CMS