Nancy Bundt. (Foto: Jens Bredberg)

Prince sjekker inn på The Thief

Nå er popikonet Prince tatt inn på The Thief. I Nancy Bundts fotoutstilling «Purple Rain» fremstår han like sterk, sårbar og mystisk som alltid.

Publisert
Foto: Jens Bredberg

I forbindelse med toårsmarkeringen for artistens bortgang, slapp Warner Bros. i forrige uke den hittil ukjente studioversjonen av «Nothing Compares to U». Coverfotoet er tatt av den amerikanske fotografen Nancy Bundt, som har bodd på Nesodden utenfor Oslo i mer enn 20 år. Nå kan du se dette og flere av de stemningsfulle bildene fra Purple Rain-turneen på The Thief. Enkelte av bildene er ikke vist tidligere.

Legendarisk

Store deler av utstillingen er fra konserten Prince holdt i den berømte nattklubben First Avenue i Minneapolis på sin egen 26-årsdag i 1984.

– Jeg fikk en telefon fra New York med forespørsel om å ta noen bilder på en konsert som skulle leveres i farger og svart/hvitt, forteller stjernefotograf Nancy Bundt. Hun leverte bildene og tenkte ikke mer på jobben inntil det kom en ny telefon et snaut år etter. Det ble starten på et samarbeid som varte gjennom hele den legendariske Purple Rain-turneen i USA i 1984 og 1985, og resulterte i en serie ikoniske fotografier.

Bundt forteller at hver konsert bød på nye kreative muligheter og ga henne nye ideer.

– Han kunne se rett inn i kameralinsen min, samtidig som energien hans nådde ut til 10 000 mennesker.

Sterk fortelling

Jarle Moen, direktør på The Thief, er stolt og glad over å kunne vise Nancy Bundt og utstillingen «Purple Rain» i hotellets eget korridorgalleri THIEF Art Space.

– Disse bildene formidler en særegen råskap og energi, og viser hvilken plass det visuelle har i fortellingen om Prince. Bundt demonstrerer også sin sans for farger, lys og stemninger, sier Moen.

Helt siden åpningen i 2013 har kunst og populærkultur vært en del av hotellopplevelsen.

– Vi har en omfattende satsning på kunst, blant annet gjennom vårt nære samarbeid med kurator Sune Nordgren og Astrup Fearnley-museet, samt hotellets eget pop up-galleri Thief Art Space, sier Moen.

Sjenert superstjerne

Tidligere denne uken kom fotografen tilbake fra USA og Minneapolis hvor Bundt var «special guest» under minnemarkeringen for artisten, låtskriveren, produsenten og filmmakeren Prince i Paisley Park, hans enorme hjem og lydstudio. Parallelt med utstillingen på The Thief er Bundt aktuell i samleutstillingen «Prince from Minneapolis» på Weisman Art Museum.

I The Thioef-utstillingen møter vi en ung mann i begynnelsen av en sjelden karriere, i ferd med å oppdage seg selv som artist.

– Jeg ble ikke kjent med ham personlig, bortsett fra i den kreative prosessen, forteller Bundt i forbindelse med utstillingsåpningen i USA. – Han var snill og hardtarbeidende, og ganske sjenert, forteller Bundt.

I dag arbeider fotografen med temaer som mat, mote og musikk, og har oppdrag i flere verdensdeler.

Salgsutstillingen «Purple Rain» er åpen for publikum fra 27. april til 23. mai i The Thiefs korridorgalleri i hotellets andre og tredje etasje.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS