Daglig leder for Lyngen Reker, Karin Olsen. (Foto: Morten Holt)

Fra Lyngen med håndpillede reker

Det startet med håndpillede reker. Så kom den industrielle rekeproduksjonen. Men nå er Lyngen Reker AS tilbake der det startet for på 1950-tallet – med håndpillede reker.

Publisert

– Vi er en av svært få produsenter i Norge som piller rekene selv, forteller daglig leder Karin Olsen.

Fra før er blant annet Noma og Theatercafeen blant de store faste kundene, men selskapet leter stadig etter nye muligheter.

Derfor var Lokalmat.nos «speed-date» et ypperlig tilbud.

Karin Olsen driver familiebedriften Lyngen Reker i dag. (Foto: Morten Holt)

Tilbake der det startet

Det hele startet på 1950-tallet – med håndpillede reker, men på 70-tallet kom pillemaskinene, og det ble et «industriprodukt», som kundene etter hvert ikke ønsket.

Etter årtusenskiftet har igjen trenden snudd. Nå vil innkjøperne igjen ha «ekte» håndpillede reker, og merkevaren Lyngenfjord er ønsket av restauranter både i Norge og utlandet.

– På en måte er vi tilbake der det startet. Vi har tatt opp igjen den gamle tradisjonen. Det er utfordrende å arbeide med ferske produkter, men vi ser også at det er det kundene ønsker. Vi ser også at kokkene stadig etterspør rå reker, og Lyngenfjord Raw leveres per i dag to ganger i uka til Noma i København. Vårt mål er å tilby så mye ferske varer som mulig, sier Karin Olsen, som driver familiebedriften i dag.

Lyngen Reker AS

Gjennom de siste snaue 70-årene har det gått opp og ned, og selskapet har hatt mange navn. Lyngen Reker AS ble etablert i fabrikken til forløperne for 10 år siden, og ferske håndpillede reker har blitt firmaets store salgssuksess.

I dag har Lyngen Reker 19 ansatte i fabrikken i Lyngen i Troms, og omsetter for om lag 50 millioner kroner årlig.

Lyngen Reker var en av produsentene som deltok på speed-date i regi Lokalmat.no i Oslo nylig. Les mer om treffet i den siste utgaven av magasinet Horeca (nummer 2 2018)

Les mer på Lyngenreker.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS