Nina Sundqvist hos Matmerk (midten) delte ut Spesialitet-merket til Gransjøberget Sæter og Viltkjøkken. Til høyre daglig leder Marianne Wimmer og til venstre pølsemaker Hallgerd Tronsmoen. (Foto: Solrunn Nordlien)

Spesialitet til elgprodukter

Lokalmatprodusenten i Gransjøberget Sæter og Viltkjøkken i Hernes i Elverum er tildelt Spesialitet-merket for to av sine elgprodukter.

Publisert
Spesialitet: Elgkarbonader fra Gransjøberget. (Foto: Solrunn Nordlien)

Utdelingen skjedde onsdag 3. april i restaurant Jaktlaget på Scandic Elgstua i Elverum, et hotell som nå tar inn de to produktene fra Gransjøberget Viltkjøkken.

– Vi er stolte over å ha fått tildelt spesialmerket på våre elgkarbonader, samt elgpølsene «Skogens konge». Vi vil takke alle som har heiet på oss underveis, og for alle godord og blomster som denne dagen har gitt. Vi vil ta det med på veien videre, og fortsatt være framoverlent, slik at vi om tre år kan få fornyet kvalitetsstempelet fra Matmerk, skriver Gransjøberget Sæter og Viltkjøkken på sin Facebook-side.

Spesialitet: Elgpølsene «Skogens konge» fra Gransjøberget. (Foto: Solrunn Nordlien)

Merkedag for Hedmark

I Norge er det nå delt ut Spesialitet-merket til 538 produkter. Kun seks av dem er å finne i Hedmark fylke, og to av dem altså hos Gransjøberget Viltkjøkken.

Du kan lese mer om Spesialitet-ordningen på Matmerk.no.

– Av 104 virksomheter med spesialitetsprodukter er bare tre av dem i Hedmark. Derfor er dette en merkedag i vårt fylke, skriver daglig leder hos Gransjøberget Viltkjøkken, Marianne Wimmer.

Du kan lese mer om bedriften på Gransjoberget.no.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS