Sven Erik Renaa. (Foto: Morten Holt)

Re-Naa frykter konkurs

Norges eneste restaurant med to stjerner, Re-Naa, står på randen av stupet. – Situasjonen er kritisk, sier Sven Erik Renaa.

Sven Erik Renaa. (Foto: Morten Holt, arkiv)

Tidligere Bocuse d’Or deltaker (2007), Michelin-kokk og restauranteier Sven Erik Renaa frykter at livsverket faller i grus.

– Jo mer vi regner på dette, jo mørkere ser det ut. Hvis situasjonen varer ut april, er det en reell fare for konkurs, sier Renaa til Borsen.no.

Les også: Vil ha tiltak for norske spisesteder

Permitterte raskt

I februar ble restauranten belønnet med to stjerner i Guide Michelin. En drøy måned senere – etter koronavirusets inntog, ser det mørkt ut.

Renaa Restauranter i Stavanger permitterte alle sine 72 ansatte 15. mars. I tillegg til Re-Naa, har Renaa også Renaa Matbaren og Renaa Xpress.

Les også: Norsk stjernedryss i Trondheim

Husleien svir

Renaa forklarer at utgifter knyttet til husleie er med å gjøre situasjonen til et mareritt.

– Vi har to spisesteder der vi skal komme greit unna, men ved Matbaren forsvinner 160 000 i husleie per måned, uten inntjenting, sier Renaa.

– Vi hadde et håp om at vi ikke skulle komme så aller verst ut av det, men så viser det seg at vi må betale full lønn fram til midten av mars. Det betyr 50 000 i lønnsutgifter per dag, nærmere 600 000, i en periode uten inntjening, sier Renaa til Borsen.no.

Les hele saken på Borsen.no, der også Bent Stiansen, som driver Statholdergaarden i Oslo, beskriver den krevende situasjonen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS