De fire som fikk midler fra Eureca-fondet i fjor. (Foto: Eureca)

Nå kan du søke Eureca-fondet 2021

De siste årene har det vært utfordrende å rekruttere tilstrekkelig med dyktige mennesker til kokkeyrket. Med et ønske om å øke rekrutteringen og interessen rundt kokkeyrket, og sikre fremtidig kvalitet i kokkefaget, vil Eureca også i 2021 dele ut midler fra Eureca-fondet.

I fjor var det Tony Allene, Eline Sofie Sunde, Celine E. Ekholt og Jon Erlend Matre som fikk hver sin del av fondet på 100 000 kroner.

Gjøre kokkefaget interessant

Det siste året har selvfølgelig også vært ekstra vanskelig i kokke- og restaurantbransjen, og nettopp derfor ønsker Eureca å fortsette og bidra. Både fordi det er viktig, men også nødvendig.

Med Eureca-fondet ønsker Eureca engros å bidra til at kokkefaget fremover skal være en interessant bransje i Norge. I den situasjonen vi har vært i det siste året så er dette ønsket større enn noen gang. Å hjelpe unge talenter på sin reise mot å nå sine mål, håper Eureca at vil være med på å skape en positivitet rundt kokkefaget.

Bidra til at unge talenter kan nå sine mål

– De siste to årene har vi hatt gleden av å motta mange søknader fra unge og lovende med gode visjoner og ideer for hvordan de best ville bruke pengene. Dette synes vi var veldig spennende, forteller markedssjef hos Eureca engros, Jens Petter Seljebu.

– Det har vært flott å bidra til at de utvalgte kunne nå sine mål, og veldig gøy å se hva de har gjort og fått til siden de fikk en del av fondet. Nå gleder vi oss til å fortsette dette konseptet, og å hjelpe andre med å få sine drømmer oppfylt. Det er også veldig gøy å se at tidligere vinnere har gjort det veldig bra i både konkurranser, oppstart av egen bedrift og tilegnet seg masse ekstra kunnskap gjennom diverse kurs, sier han.

På jakt etter nye kokketalenter

Eureca engros oppfordrer alle som trenger hjelp med noe relevant til faget å søke. Fondet kan hjelpe med sponsorat, utdanning, utstyr, kurs eller til en helt sprø idé. Her er ingen drøm for stor eller for liten. Det viktigste er å vise lidenskap for matlaging.

– Vi vil at alle som tenker at de fortjener eller ønsker hjelp til å komme litt nærmere å få oppfylt sine drømmer søker. Alt fra de som har store drømmer, til de som har et konkret mål. Akkurat som i fjor har vi en god miks av jurymedlemmer til å vurdere alle søknadene, og vi gleder oss til å oppfylle årets utvalgtes drømmer. Søk, søk! oppfordrer Seljebu.

Juryen

Dette er juryen som skal avgjøre hvem som skal få en del av Eureca-fondet:

• Christer Rødseth, kjøkkensjef på Vaaghals og Code Restaurant

• Nina Borgen, markedssjef hos ASKO Norge

• Jonas Werner Andersen, kategorisjef hos NorgesGruppen

• Thomas Ekenes-Fosback, “Business Manager” hos Orkla Confectionery & Snack

• Jens-Petter Seljebu, markeds-og logistikksjef hos Eureca engros AS

• Ida Juliane Havnås, styreleder hos Eureca engros AS

• Celine E. Ekholt, kjøkkensjef hos Winther og tidligere vinner av fondet

Hvem kan søke Eureca-fondet?

For å søke må du enten være kokkestudent, lærling eller kokk, og bidraget må brukes på noe som er relevant til faget.

I søknaden må du fremlegge en plan på hva støtten skal gå til, og i etterkant må du sende inn dokumentasjon på hvordan du har brukt bidraget.

Dersom du er en av de heldige utvalgte, vil Eureca følge deg i sine sosiale kanaler. Bilder og/eller film må sendes inn i etterkant, som igjen publiseres av Eureca for å vise at fondet har gått til gode formål. Dette igjen for å fremme faget.

Søknaden sendes til hei@eureca.no og merkes med Eureca-fondet.

Søknadsfrist er 15. juni 2021 - Utdelingsdato: 1. september

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS