Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Tre NM-konkurranser i Trondheim

27. og 28. september arrangeres NM i kokkekunst 2022 i Trondheim. Da arrangeres også NM for servitører 2022 og NM Community Catering 2022. Nå er også oppgavene klare, og du kan søke deltakelse innen 15. mai.

Hans Majestet Kongens pokal (Kongepokalen) deles ut til vinneren av NM i kokkekunst. Vinneren av denne konkurransen er også automatisk kvalifisert for Årets kokk 2023, der vinneren igjen blir Norges Bocuse d’Or-kokk i 2024 og 2025.

De tre norgesmesterskapene arrangeres av Norske Kokkers Landsforening og Servitørlauget KKHR.

NM i kokkekunst for faglærte kokker

Årets NM i kokkekunst er en trestegskonkurranse for faglærte kokker og en commis med godkjent lærekontrakt. NMs faglige forankring og kreative utvikling er plassert hos Norske Kokkers Landsforenings faglige utvalg.

Det velges ut 16 deltagere til semifinalen 28. september 2022.

De seks beste deltagerne i semifinalen går til finalen 29. september 2022

Årets hoveddommer i NM I Kokkekunst er Sven Erik Renaa. Resten av dommerne offentliggjøres tett opp mot konkurransen.

NM i Community Catering for faglærte kokker

Oppgaven skal beregnes til 120 gjester i personalrestaurant

Oppgaven skal kun lages til 15 gjester

Laget skal bestå av tp kokker (må ha fagbrev)

Fire timer prepp i kjøkken

Det må være mulig å plassere hele menyen på servicebrett. Unntaket kan være desserten hvis den består av iskrem/sorbet. For å servere en perfekt dessert, kan gjestene få den på et senere tidspunkt

Blant de innsendte oppgavene, velges det ut seks lag, som skal kjempe om NM-tittelen 28. september 2022.

NM i Servitørfag for faglærte servitører

Første del av oppgaven er en kvalifiseringsoppgave. Her skal det sendes inn en skriftlig oppgave til vurdering. Oppgaven skal bestå av: En innledningsdel med informasjon om deg selv å din fagmessige historie, og en hoveddel hvor du skal lage en grønn og bærekraftig meny. Denne skal bestå av fire retter (teoretisk).

Det skal settes en alkoholfri drikkepakke til menyen med gode utfyllende begrunnelser til hvorfor valgene gjøres.

Aperitiffen i menyen skal være en mocktail, som skal lages i baren på konkurransearenaen. Den avsluttende delen av oppgaven skal fortelle om dine motivasjonsfaktorer innenfor faget og en tekst om hvilke mål og håp du har for videre utvikling.

Til Årets kokk

Vinneren av NM i kokkekunst får delta i «Veien til Årets kokk» og «Årets kokk 2023», så sant akademiets ferdighetsbetingelser er oppfylt

Norske Kokkers Landsforening vil strekke seg langt for å stille med et dommer-team, som er et Norgesmesterskap verdig.

Alle tre konkurransene har påmeldingsfrist 15.mai 2022 – påmelding skal sendes til post@nkl.no

Alle innsendte NM-oppgaver vil bli vurdert av en anonym, geografisk nøytral jury. Deltakerne som kvalifiserer seg til NM-konkurransene 2022, presenteres i en livesending på Facebook 2. juni 2022.

Alle oppgavene

NM i kokkekunst 2022

NM i KOKKEKUNST oppgave 2022

Påmelding NM I KOKKEKUNST 2022

MENY-ARK NM i Kokkekunst 2022

NM i Community Catering 2022

NM I Community Catering oppgave 2022.

Påmelding NM CC 2022

MENY-ARK NM Community Catering 2022

NM i Servitørfag 2022

Oppgave- NM i servitørfaget 2022

Konkurransen skal foregå på E.C DAHLS bryggeri, en moderne eventarena. Her bygger Electrolux Professional konkurransekjøkken, og det bygges en funksjonell restaurant for helheten i konkurransen.

Her ser dere foreløpige skisser av konkurransearenaen.

Kjøkkenskisse – vedlegg oppgave, NM 2022

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS