Senja. (Foto: Hege Nilsen)

Toppkokk til Arctic Haute Route

Denne sommeren kan de som drømmer om aktiv ferie i Nord-Norge, seile langs Atlanterhavskysten med Marius Dragsten Kjelsrud i byssa. Han var en del av det norske teamet som tok gull i Bocuse d’Or Europe i Torino nå i juni.

Publisert
Marius D. Kjelsrud sammen med vinner av Bocuse d'Or Europe, Christian André Pettersen, under den siste gjennomføringen før konkurransen i Torino. (Foto Privat)

Denne sommeren gjester han toppturseilasen Arctic Haute Route.

– Etter en intens forberedelse inn mot Bocuse d’Or Europe i Torino, gleder jeg meg nå til å være kokk om bord på sommerseilas i det høye nord med M/S Salten, sier Dragsten Kjelsrud.

Les også: Gull til Norge i Bocuse d'Or Europe 2018

Kobler opplevelser, natur, mat og kultur

– Vi i ønsker at maten skal fortelle historier langs ruta og ser viktigheten av å koble aktive opplevelser med natur, mat og kultur. Vi er utrolig stolte over å ha med oss et medlem i gullteamet fra Torino (Christian A. Pettersen tok gull for Norge, red.anm.), og vet Dragsten Kjelsrud vil levere matopplevelser utenom det vanlige, sier daglig leder og ekspedisjonsleder, Nina Kristine Madsen-Geelmuyden i opplevelsesselskapet Norwegian Adventure Company.

Team Norway med Marius Dragsten Kjelsrud (nummer tre fra venstre) og Gunnar Hvarnes (nummer fire fra venstre). Christian A. Pettersen nærmest til venstre. (Foto: Privat)

Selskapet har utviklet matopplevelsen Arctic Adventure Cuisine med mål om å la gjestene oppleve det arktiske Nord-Norge – også på tallerkenen.

Hvarnes med på laget

Med på laget er også Bocuse-kokk og matfaglig konsulent, Gunnar Hvarnes, som selv tok sølv i Bocuse d’Or Europe i 2010 og bronse i Bocuse d’Or i 2011. Senere har han coachet Norge til sølv i Bocuse d’Or 2017 (Christopher W. Davidsen) og nå gull i Bocuse d’Or Europe i Torino.

Nostalgiske Gamle Salten er base for aktive sykkel og fjellturer langs Arctic Haute Route i Lofoten, Vesterålen, Senja og Sommarøy i sommer. (Foto: Arctic Haute Route).

– Det er inspirerende at en aktør som Norwegian Adventure Company satser så sterkt på matopplevelsen. – Det er en spennende kobling mellom opplevelser og kulinarisk som gjøres her, uttaler Hvarnes.

Les også: Helt overlegen i Bocuse d'Or Europe 2018

Solid erfaring

Og gjestene som får oppleve drømmeseilasen som strekker seg fra Lofoten via Trollfjorden, Vesterålen, Senja og Sommarøy utenfor Tromsø, kan glede seg over at sesongens kokk kan sine saker.

Stjørdal-gutten Dragsten Kjelsrud har arbeidet ved flere ledende nordiske restauranter, blant annet Bagatelle i Oslo, Studio, Søllerød Kro og Kong Hans Kælder i København. Dette er alle restauranter med Michelin-stjerne, men med ulike kulinariske profiler med sin base i klassisk fransk, nordisk og japansk kjøkken. For tiden er han fast medlem som assistentkokk for Årets kokk Christian André Pettersen, som forbereder seg til ny verdensfinale i januar 2019.

Teamet har noen ukers ferie før det setter i gang for fullt med forberedelsene til konkurransen i Lyon. I denne ferien gjester han byssa på nostalgiske MS Gamle Salten.

Les også: Vant Bocuse d'Or Europe - en herlig følelse

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS